Gradonačelnik Milić na sastanku kod predsjednika Republike Srpske

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je, nakon jučerašnjeg sastanka u Banjaluci, da će realizacija projekata, u opštinama, koji će biti finansirani sredstvima dobijenim od Srbije u iznosu od 11 miliona KM biti potpuno transparentna.

Na sastanku, na kojem je, učestvovao i gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić, razgovarano je o izgradnji putne infrastrukture, škola, vrtića, rekonstrukciji i opremanju bolnica. Navedene projekte su kandidovale lokalne zajednice, a biće finansirani sredstvima donacije Vlade Srbije u iznosu od 5,5 miliona evra.

- Reklama -

Kada je riječ o Brčko distriktu BiH, riječ je o izgradnji obdaništa za djecu na prostoru ovog grada.

Prije petnaestak dana novac je uplaćen na račun Vlade Srpske. Sa procedurama povlačenja novca sa posebnog računa i potrebnom projektnom dokumentacijom, gradonačelnike i načelnike upoznali su predsjednica Vlade Željka Cvijanović i ministar finansija Zoran Tegeltija. Uslov je da projekti budu u potpunosti realizovani.

“Neki već imaju projekte i to rade, ali ovdje su jasno postavljene procedure, predviđene zakonima Srpske, koje moraju da se poštuju kada je riječ o utrošku sredstava”, poručio je Dodik i dodao da su dogovorene određene procedure kako će sve funckionisati.

Predsjednik Dodik naglasio je da se projekti moraju završiti u cijelosti, a da će se za one za koje nedostaje novca morati naći druga sredstava jer je cilj da se novac upotrijebi za nezavršene objekte i slično.

“Oni koji sprovedu tender i potpišu ugovor sa izvođačem radova već mogu povlačiti novac prema situacijama u realizaciji projekta”, naveo je Dodik.

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime