Грађани БиХ су преварени: Платили смо за аутопутеве који се не граде - nula49.com
spot_img
spot_img

Грађани БиХ су преварени: Платили смо за аутопутеве који се не граде

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Министар финансија Босне и Херцеговине Срђан Амиџић најавио како ће ресорно министарство Савјета министара предложити мањи буџет БиХ за 2024. године него је био 2023.

“Не видим разлога за повећање буџета када неке ствари можемо радити на ефикаснији начин, а вишак новца оставити ентитетима, кантонима, локалним заједницама да рјешавају своје проблеме, односно проблеме грађана”, рекао је Амдижић.

Када говоримо о приходима од пореза које прикупља Управа за индиректно опорезивање, они у највећој мјери долазе од грађана и зато је ред да се крајним корисницима, односно њима тај новац и врати, рекао је министар.

Министар Амиџић је конкретно говорио о цифрама које се налазе у УИО, а прикупљене су од путарина у оба ентитета.

“Оно што грађани требају да знају је да смо ми у овом моменту преварили људе који живе у Босни и Херцеговини. Грађани Босне и Херцеговине су одвојили нека средства и за те новце се требају изградити километри и километри путева. У овом моменту грађани у БиХ су уплатили 15 км аутопутева које не градимо, затим 50 км магистралних путева и ми се не можемо договорити на који начин то да вратимо. И на овај начин не можемо даље. Схватам ја тврде ставове и Републике Српске и ФБиХ”, објаснио је Амиџић за БХРТ.

“Требамо грађанима испоручити оно што је плаћено, и онај спорни мали дио оставити за договор касније. Поставља се и питање, можда, кривичне одговорности. Инфлација је прошле године била 14 посто, 20 милиона поједе инфлација сваке године само на те путеве. Имате предузећа (ЈП Аутоцесте и Аутопутеве РС) који се задужују поред средстава који стоје на рачуну УИО БиХ. Имам ли право поставитио питања; Јесмо ли ми озбиљни? или да ли ћемо преварити људе који су гласали и који су нас изабрали?”, запитао је Амиџић.

 

 

 

(bhrt.ba/mondo.ba)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img