spot_img
spot_img

Gradačac: Poznat uzrok smrti mladića čije tijelo je pronađeno u šahtu

Published:

spot_img

Portparol Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona Admir Arnautović potvrdio je da je Aldin Hasukić preminuo usljed pada u šaht u kojem je nesrećni mladić kasnije pronađen.

– Prema preliminarnom nalazu obdukcije, usljed pada u šaht došlo je do udarca u tjeme i pucanja dijela vratne kičme – kazao je Arnautović za portal “Radiosarajevo.ba”.

Potraga za nestalim Aldinom Hasukićem iz Gradačca okončana je 22. aprila (subota), kada je, nažalost, pronađeno tijelo mladića u šahtu. Hasukić nestao je u subotu 1. aprila, oko 10.30 sati. Na njemu je bila crna jakna, crna kapa, trenerka i crne čizme.

Mladić je, inače, osoba s poteškoćama u razvoju, pa je porodica uz pomoć Gorske službe spašavanja, policije, sugrađana i medija potragu provodila više od 20 dana.

Ono što je najviše uznemirilo mnoge građane jeste činjenica da se aktivna potraga za nestalim mladićem nije dogodila sve do subote, dok su mnoge dezinformacije otežavale slučaj.

Potraga je obustavljena nakon što je tijelo pronađeno u šahtu, koji se nalazi na trotoaru ka novoj industrijskoj zoni, u blizini TC Bingo u Gradačcu. Potraga je trajala nepuna tri sata, a učestvovalo je stotinjak građana iz Gradačca.

 

 

 

(glassrpske.com)

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img