Gradačac i Gračanica: Pronađena droga, novac, oružje i municija

Tri lica uhapšena su nakon što su u pretresima na šest lokacija na području Tuzlanskog kantona pronađeni droga, novac, oružje i municija.

U pretresima je pronađeno 11 plastičnih pakovanja spida, devet pakovanja biljne materije koja asocira na kanabis, pet digitalnih vaga za precizno mjerenje i električna mašina za vakuumsko pakovanje.

- Reklama -

Pronađen je i određeni iznos novca u različitim apoenima evra i KM, pištolj “CZ” sa 67 metaka, gasni pištolj, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

Uhapšena su lica čiji su inicijali A.V. /33/ i A.I. /32/, oba iz Gračanice i E.M. /26/ iz Gradačca, koja će uz izvještaj biti predata Tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje, dok će nakon kompletiranja predmeta protiv lica K.B. iz Tuzle i M.F. iz Banovića nadležnom tužilaštvu biti podneseni odgovarajući izvještaji.

Uhapšeni su osumnjičeni za krivična djela iz oblasti zloupotrebe narkotika, nedozvoljenog držanja oružja i municije, imovinskih delikata i drugih nedozvoljenih radnji, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Tuzlanskog kantona.

Pronađeni predmeti i materije privremeno su izuzeti radi vještačenja, a policijski službenici rade na dokumentovanju predmeta.

Pretresi su izvršeni prema nalogu opštinskih sudova na šest lokacija u Gračanici, Doboj Istoku, Gradačcu, Tuzli i Banovićima.

 

 

 

(srna)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime