Gluvonijemi fudbaler Kozare: Pobjedio sam hendikep, pobjeđivaću i sve rivale

Ne osećam se posebnim, ali ni manje ni više vrednim od ostalih fudbalera, kaže Stefan Milojević, napadač Kozare.

Milojević pruža odlične partije na fudbalskom terenu, a s Kozarom je proteklog vikenda slavio protiv Željezničar Sport tima. Specifičnost ovog fudbalera je činjenica da je gluhonem, ali to mu ne predstavlja problem da sarađuje sa saigračima. Razgovor sa Stefanom vođen je putem društvene mreže “Fejsbuk”.

- Reklama -

– Prvo bih želeo da se zahvalim rukovodstvu Kozare, predsedniku Milenku Pavloviću, treneru Borčetu Sredojeviću i sportskom direktoru Siniši Đuriću, kao i saigračima. Dali su mi šansu, nadam se da sam je opravdao i očekujem da ću pružati još bolje mečeve za ekipu u Prvoj ligi Republike Srpske. Optimista sam i očekujem da Kozara bude među prvih šest ekipa posle prvog dela lige – istakao je Milojević.

Komunikacija je veoma bitna u svim sportovima, pa tako i u fudbalu, a Stefan je naučio kako da prebrodi prepreku koju je pred njega postavila priroda.

-Trenirao sam u omladinskoj školi Borca, zatim sam tri godine igrao za BSK, a sada sam u Kozari. Iz početka je bilo problema, ali sam naučio na saigrače i što je najvažnije oni su naučili na mene. Možda ponekad na utakmici ispadne da sam sebičan, ali to je samo zato što ne čujem dovikivanje saigrača i trenera. Redovno treniranje, uigravanje akcija i svakodnevno druženje sa saigračima mi pomaže da se međusobno razumemo i da na terenu nemam problema.

Uspeo sam da pobedim hendikep koji imam od rođenja, uvek želim da pobeđujem na terenu, a nadam se uspešnim rezultatima Kozare u nastavku sezone. Ne osećam se ni manje ni više vrednim zbog činjenice da sam nešto drugačiji od ostalih – kaže Milojević.

Stefanovi roditelji i brat Robert su takođe gluhonemi, kroz život su se probijali na sebi svojstven način, a sada uopšte nemaju problema da komuniciraju sa ‘’ostatkom sveta’’.

-S bratom Robertom svake godine idem u Austriju, tačnije u Grac, gde igramo na prvenstvu u malom fudbalu za gluhoneme. Nekoliko puta smo bili prvi, a posebno mi je drago što na te turnire ne dolaze samo gluhonemi ljudi. Naravno, veliku zahvalnost za sve što sam učinio dugujem svojim roditeljima, oni su se uvek trudili i uvek nastoje da pomognu bratu i meni. Oni se bez problema snalaze u svakodnevnom životu, a to su naučili i nas – završio je Milojević.

Talentovani fudbaler kaže da osim za Kozaru navija za Borac i Barselonu a da mu je omiljeni igrač upravo as Katalonaca Lionel Mesi.

Đurić: Stefan je momak za primer

Sportski direktor Kozare Siniša Đurić smatra da je Milojević odličan igrač i da će pomoći ekipi u borbi u Prvoj ligi RS.

– Cilj Kozare u ovoj sezoni je opstanak. Mislim da smo doveli dobra pojačanja, a ponosni smo na činjenicu da u našoj ekipi igra Stefan Milojević, koji je zaista pokazao da fudbal nema granice. Ne samo da je dobar fudbaler, već i kao čovek, na njega bi mogli da se ugledaju mnogi momci njegovih godina. Nadam se da je i on srećan što je dobio šansu da nosi dres našeg kluba u Prvoj ligi Republike Srpske – istakao je Đurić.

 

 

 

 

 

(blic.rs)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime