spot_img
spot_img

Фотографија Грахова уврштена у календар Свјетске метеоролошке организације

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Гласање за календар Свјетске метеоролошке организације (WMO) је завршено, а убједљиво највећи број гласова на Фејсбуку добила је фотографија Грахова, коју је усликао фотограф Владимир Тадић из Челинца.

Конкурс на који су позвани сви фотографи, професиналци и аматери, из читавог свијета WMO је расписала поводом 71. године постојања, а најбоље фотографије биће уврштене у календар за 2022. годину.

Пристигло је више од 1 000 фотографија, а избор је сужен на 60 финалиста, које су постављене на Фацебоок страницу WMO гдје су посјетиоци имали прилику да ‘’лајкањем’’ пруже подршку свом фавориту и на тај начин помогну при коначном избору.

Комбинацијом гласања стручног жирија и популарног гласа на друштвеним мрежама WМО биће изабрано је 13 фотографија од 60 финалиста међу којима је и слика нашега фотографа Владимира Тадића, иначе јединим мотивом из БиХ у трци за мјесто у календару.

“Захваљујем се свима који су се укључили! Било је лијепо гледати наше људе како се одазивају и подржавају фотографију Грахова ујединивши се око љепоте наших крајева, подржавајући на тај начин мој рад и мене као домаћег аутора. Због тога је та фотографија, за мене, већ постигла успјех чак и да се не нађе у календару Свјетске Метеоролошке Организације. Надам се да ће следеће године, међу финалистима, бити више аутора из неше земље како би показали свијету дио наших природних љепота”, поручио је Владимир Тадић, чија је фотографија са мотивом из Македоније прошле године уврштена у овогодишњи календар WМО.

 

 

 

 

(seesrpska)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img