Flašom gađala predsjednicu Skupštine, intervenisala policija

Tokom današnjeg zasjedanja Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona odvijala se prava drama kada je opoziciona zastupnica Daliborka Milović fizički nasrnula na predsjednicu Skupštine Editu Velić.

Naime, tačka dnevnog reda bila je izbor članova Nezavisnog odbora za izbor policijskog komesara. Ipak, zbog određenih neslaganja u načinu izbora članova odbora, opoziciona zastupnica Daliborka Milović iz Liberalne stranke povukla je vitalni nacionalni interes i upozorila predsjedavajuću Skupštine BPK Gorazde na krivičnu odgovornost kod glasanja oko Nezavisnog odbora za izbor komesara .

Ona potom duži vremenski period nije htjela napustiti govornicu, pa je predsjedavajuća Skupštine u jednom trenutku prekinula sjednicu.

Milović je zatim donijela i stolicu i sjela iza govornice. Nije popuštala uprkos razgovorima s drugim članovima svoje stranke. Daliborki Milović se za govornicom pridruzio poslanik Mirsad Dizdar (LS) pa su zajedno sjedili iza govornice.

Dizdar je počeo dobacivati i prekidati, da bi Jasmin Haznadar, poslanik A -SDA prišao i pokušao ga odgurati iza govornice. Nastala je gužva u kojoj je Milović flašom vode gađala predsjedavajuću Skupštine, nakon čega je ova tražila prekid sjednice i dolazak policije.

Sjednica je potom prekinuta, a u skupštinsku salu je stigla i policija koja je uzela izjave od akterki.

 

 

 

 

(klix.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime