spot_img
spot_img

Епилог акције „Пилот“: Заплијењено више од три килограма дроге, троје од седам ухапшених иду пред тужиоца

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Три особе које су ухапшене у акцији „Пилот“ због сумње да су шверцовале наркотике и бавиле се зеленашењем предате су Окружном јавном тужилаштву у Добоју, док су четири пуштене да се бране са слободе, потврђено је у Агенцији за истраге и заштиту (СИПА).

– Осумњиченима се на терет ставља неовлашћена производња и промет опојних дрога и зеленаштво. Против свих седам особа биће поднесен изјештај тужилаштву за кривична дјела која су починили – рекли су у СИПА.

Акцију „Пилот“ СИПА је спровела јуче, а том приликом претресено је 14 локација на подручју Шамца, Модриче, Оџака и Пелагићева и заплијењени су дрога, новац и оружје.

– Приликом претреса је откривено и привремено одузето три килограма и 600 грама марихуане, 55 грама кокаина, око 10.000 КМ. Нађене су и одузете двије пушке, три ручне бомбе, 454 комада муниције, осам мобилних телефона као и други предмети који могу послужити као доказ у даљем поступку – наводи се у саопштењу СИПА.

Претреси су обављени по налогу Окружног суда у Добоју и под надзором поступајућег тужиоца Окружног тужилаштва Добој, уз помоћ службеника Министарстава унутрашњих послова РС, Посавског кантона и Граничне полиције БиХ.

 

 

 

(glassrpske.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img