spot_img
spot_img

Елта ТВ најоштрије осуђује пријетње Ненада Нешића

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Редакција Елта телевизије најоштрије је осудила пријетње в. д. директора ЈП “Путеви РС” Ненада Нешића новинарки ове медијске куће Мири Костовић.

У обраћању јавности је истакнуто да је недопустиво да ико пријети новинарима, а посљедњи догађаји показују колико је ова професија на удару и колико су представници “седме силе” често изложени пријетњама и нападима.

Зато су из Елте позвали надлежне институције да хитно предузму законом прописане мјере и да реагују у оквиру својих надлежности с обзиром на то да је случај пријављен полицији.

“За све ове године, Мира Костовић је добила више признања као један од најбољих новинара регије Источног Сарајева и шире. Призната је и позната у новинарским круговима као врхунски професионалац. Елта телевизија неће дозволити нападе на своје новинаре, као ни на једног новинара у Републици Српској и Босни и Херцеговини”, наводи се у саопштењу.

Redakcija Elta televizije najoštrije osuđuje prijetnje Nenada Nešića, v.d. direktora JP "Putevi RS" prema našoj…

Posted by ELTA TV on Monday, August 27, 2018

У истом тексту је осуђен и напад на колегу Владимира Ковачевића, који је брутално претучен на улазу у своју зграду у Бањалуци.

“Слобода јавне ријечи и медија је једно од основних начела демократског друштва. Друштво које дозвољава пријетње и премлаћивања новинара представља пријетњу за сваког појединца. Чињеница је да нам ускоро долази предизборна кампања а потом и избори, па су сви политички субјекти заоштрили реторику у мјери да се ни представници медија више не осјећају сигурно у таквој атмосфери. Стога позивамо и све политичаре да обрате пажњу на своје говоре, саопштења и дјеловања. Такође, позивамо их да казне појединце у својим редовима који угрожавају јавни ред и мир”, пише на крају саопштења редакције Елта телевизије.

Нешић: Новинарки Костовић нисам пријетио

Ненад Нешић, в. д. директора “Путева РС”, рекао је за “Независне” да новинарки “Елте” Мири Костовић није пријетио, и да нема ништа против ње.

“Изненађен сам како се ствари изокрећу”, рекао је Нешић и додао да новинарку није видио више од пола године.

Истиче да би је замолио да објасни да ли је она чула да је он пријетње изговорио.

“Је ли то она чула својим ушима? Највећи је проблем што свако може да пише шта хоће без доказа и да не одговара за оно што напише”, нагласио је он.

 

 

 

 

(nezavisne.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img