spot_img
spot_img

Два мигранта убијена у великом сукобу у Бихаћу

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Двије особе су убијене, а 10 је тешко повријеђено у сукобу између веће групе миграната који се догодио синоћ око 22:15 у непосредној близини насеља у Бихаћу у Жегару.

Осморо је с лакшим повредама, јављају федерални медији.

Ову информацију за портал Klix.ba потврдио је портпарол МУП-а УСК Але Шиљдедић који је казао да је узнемирена мјештанка пријавила овај инцидент.

Како је додао, сукоб се десио тачно иза Кантоналне болнице у Бихаћу на Жегарском пољу гдје заправо мигранти имају “дивље” шаторско насеље који им је пријелазни пут до Пљешевице према Хрватској.

“Одмах по дојави наше полицијске патроле изашле су на мјесто догађаја и у том тренутку је затечено између 70 и 80 миграната који су износили и повријеђене. Ради се о сукобу групе миграната из Афганистана и Пакистана. Сви повријеђени и мртви су држављани Пакистана, идентитет још није познат тек ћемо радити на утврђивању. У консултацији с тужиоцем потврђено је да се ради о кривичном дјелу убиство”, казао је Шиљдедић.

Шиљдедић је казао да ће полиција радити на увиђају, али да истрагу додатно отежава претпоставка да су мигранти који су учествовали у сукобу вјероватно побјегли путем шуме која је у близини.

“Сада ћемо највјероватније требати претраживати тај терен и вршити потрагу како бисмо их све пронашли. Мјесто на којем су се сукобили, није насељено, ријеч је о ливади, али је у непосредној близини насељеног подручја и болнице тако да су грађани били узнемирени и у потенцијалној опасности. У сукобу су кориштени ножеви и тупи предмети”, поручио је Шиљдедић.

 

 

 

(nezavisne.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img