Država plaća Pavlovićeve obaveze, Pavlović odustao od kandidature

Nakon što je kasno sinoć predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio da će država preuzeti isplatu pšenice domaćim proizvođačima koja je uskladištena u preduzeću “Žitopromet”, vlasnik ovog preduzeća, Slobodan Pavlović, odustao je od izborne trke i dao podršku Željki Cvijanović.

“Vaš trud nije bio uzaludan”, poručio je Dodik semberskim poljoprivrednicima i najavio da će u narednih sedam do 10 dana svi biti isplaćeni po ugovorima, a riječ je o isplati 1,8 miliona KM za oko 1.100 semberskih ratara.

- Reklama -

Dodik je rekao i da pšenica, oko 6.000 tona, ostaje u silosima “Žitoprometa” za dalju preradu, te najavio rješavanje problema 190 zaposlenih, kojima će Vlada Republike Srpske obezbijediti pola miliona KM za isplatu dvije plate, od četiri koje radnici nisu primili.

Prema njegovim riječima, taj novac će već sutra biti obezbijeđen, čime su stečeni uslovi za nastavak rada u “Žitoprometu”.

Svega 20ak sati kasnije, do tada nezavisni kandidat za predsjednika Republike Srpske i vlasnik “Žitoprometa”, Slobodan Pavlović objavio je da odustaje od izborne trke i daje podršku predsjedničkom kandidatu koalicije SNSD-DNS-SP Željki Cvijanović.

Na vanrednoj konferenciji za novinare u sjedištu svoje kompanije “Slobomir” u Bijeljini Pavlović je rekao da povlači predsjedničku kandidaturu i pozvao birače da podrže Cvijanovićevu za predsjednika Republike Srpske i Milorada Dodika za srpskog člana Predsjedništva BiH jer najbolje mogu da vode Srpsku.

-Veoma je značajno za Republiku Srpsku da je Dodik i njegova politika predstavlja i štiti na nivou BiH – poručio je Pavlović i pozvao sve koji su ga do sada podržavali da svoje povjerenje na izborima daju Cvijanovićevoj i Dodiku.

On je rekao da su oni, vodeći ovu zemlju, već toliko toga dobrog i uspješnog uradili za srpski narod i Republiku Srpsku da tako treba i da nastave.

 

 

 

 

 

(nezavisne.com/nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime