spot_img

Drvar: Filmska pljačka banke, ranjen policajac!

Published:

Jedan policajac ranjen je jutros pri intervenciji tokom pljačke “Intesa Sanpaolo banke” u Drvaru, a u kojoj su učestvovala tri naoružana razbojnika!

Pljačka se dogodila u Titovoj ulici u Drvaru, a kako je potvrdio portparol MUP-a Livanjskog kantona Ivica Vrdoljak dojava o pljački zaprimljena je oko 7.30 časova.

“Nakon dojave na lice mjesta upućena je patrola policije i po dolasku pred banku razbojnici su prema njima otvorili vatru. Tom prilikom ranjen je jedan policijski službenik koji je prevezen u Hitnu pomoć, a potom je prebačen u Kantonalnu bolnicu u Livnu. Trenutno se nalazi na hirurgiji i još nije poznato kakve je povrede zadobio”, rekao je Vrdoljak.

On pojašnjava da su razbojnici nakon pucnjave sjeli u automobil “audi”, splitskih registarskih oznaka, i pobjegli su prema Bosanskom Petrovcu, preko prevoja Oštrelj.

“Policija je krenula u potjeru za razbojnicima tokom koje je na Oštrelju pronađen zapaljen “audi” za koji se vjeruje da je korišten u pljački. U toku je uviđaj u banci, kao i na mjestu gdje je vozilo zapaljeno, a za razbojnicima se intezivno traga”, rekao je Vrdoljak.

Kako piše portal srpskacafe.com, razbojnici bili naoružani dugim cijevima, a po ulasku u banku svim radnicima naredili su da legnu na pod. Dok su kupili novac, stigla je policija i razbojnici su iz banke zapucali prema njima. Zasada nije poznato koliko novca su razbojnici odnijeli i više detalja biće poznato tokom dana.

 

 

 

(mondo.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img