spot_img
spot_img

Droga im bila kao porodični biznis

spot_img
spot_img

U akciji Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS, koja je izvedena u noći čevrtak na petak, uhapšeno je deset osoba – pet u Banjaluci, četiri u Brodu i jedna u Usori.

Kako nezvanično saznajemo, četiri lica uhapšena u Banjaluci su u rodbinskim vezama.  Naime, saznajemo da je priveden Jelenko Tamburić, radnik JP “Akvana” u Banjaluci. Tamburić je zaposlen prije dvije i po godine u ovom preduzeću, a osim toga je i bokserski sudija. S njim su uhapšeni i njegova supruga Vesna Tamburić, njen sin iz prvog braka Vedran Bodiroža zvani Guzla, Marko Duvnjak, koji se oženio Bodirožinom sestrom, te Ognjen Branković, jedini koji nije ni u kakvom srodstvu s pomenutom četvorkom. U Brodu, saznajemo nezvanično, licu pravde privedeni su Borislav Spasojević, Luka Majstorović, Nedžad Omerović i Dijana Plavšić, dok je u Usori pao Mario Marić.

Iz MUP-a RS su potvrdili da je uhapšeno deset osoba. Saopštili su da su uhapšeni Banjalučani V.B., V.T., J.T., O.B. i M.D., u Brodu L.M., N.O., D.P. i B.S te M.M. u Usori.

Vedran Bodiroža hapšen je i ranije u akciji “Dukat” zbog prodaje lažnih dukata zlatarama.

Hapšenjem ovih lica u policiji kažu da je razbijena organizovana kriminalna grupa, koja se bavila proizvodnjom i prodajom droge.

Pretresi su izvršeni na više lokacija i tom prilikom je pronađeno i oduzeto: 333,11 grama kokaina, 107 grama marihuane, 6.369 tableta sintetičke opojne droge.

Osim različitih vrsta droge, policija je pronašla više stotina komada municije, vatreno oružje, elektrošoker i druge predmete koji, kako kažu, potiču od izvršenja krivičnog djela.

Uhapšeni u petak trebalo je da budu predati Posebnom odjeljenju za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminaliteta Republičkog tužilaštva.

Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS, pozdravio je policijsku akciju u Banjaluci i Brodu i izrazio nadu da će zatvaranjem dilera biti manje narkotika na ulici.

Lukač je rekao da se i dalje radi na ovom slučaju, te da ne može da komentariše detalje jer će, vjerovatno, biti još povezanih lica koja mogu doći “pod udar zakona”.

“Ovo zlo se sve više pojavljuje na našim ulicama, a nažalost i oko naših škola. Nadam se da ćemo ovakvim akcijama i sprečavanjem onih koji se time bave, kada ih smjestimo u zatvor, biti manje droge na ulici”, rekao je Lukač.

Zatražena suspenzija radnika “Akvane”

Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, naredio je u petak rukovodstvu JP “Akvana” da povede disciplinski postupak i suspenduje radnika ovog preduzeća, nakon što je uhapšen u akciji Ministarstva unutrašnjih poslova RS zbog sumnje u trgovinu narkoticima.

“Duboko smo uznemireni zbog vijesti da je radnik gradskog preduzeća uhapšen zbog sumnje u trgovinu narkoticima. Iz tog razloga, a ne prejudicirajući unaprijed bilo čiju krivicu, jutros sam naložio rukovodstvu JU Akvana da povede disciplinski postupak protiv tog radnika, svjesni da Gradska uprava niti bilo koji drugi dio gradske vlasti ne smije ostati bez pravovremene reakcije u ovakvim slučajevima”, naveo je Radojičić.

U isto vrijeme, Radojičić je u petak ujutro rukovodstvu JU “Akvana” naredio da, u okviru svojih ovlaštenja, istraže postupanje uhapšenog u prostorijama ovog javnog preduzeća.

U akciji je uhapšen radnik JP “Akvana” Jelenko Tamburić.

 

 

 

(nezavisne.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img