spot_img
spot_img

Драматично у Коњицу: Здравствени радници скинули бијеле мантиле и престали радити

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Драматично је јутрос у Коњицу испред Опште болнице, јер су здравствени радници колективно престали с радом и скинули бијеле мантиле, наводећи како су им породице доведени на руб егзистенције јер од јула нису примили плате због блокираних рачуна.

Спомијешаним осјећањима горчине, љутње, туге и пораза здравствени радници Опште болнице и Дома здравља у Коњицу подсјећају да су на проблем указивали свим владајући структурама, али да им вапај нико од одговорних није чуо и да другог избора немају, пише Кликс.

Неки од њих спомињу и опроштај од земље и објашњавају како је то очајнички потез на који су присиљени, због стања у које су доведени часно радећи свој посао.

“Ово је недопустиво”, “За ово мора неко одговарати”, неки су од коментара који се чују испред зграде коњичке здравствене установе која данас остаје без радника.

У знак подршке стижу им и колеге из Мостара и других крајева Херцеговине како би упозорили јавност, да ће се проблем из Коњица лако прелити и на друге здравствене установе, те позивају надлежне да хитно реагују, наводећи како ће у противном они бити одговорни за посљедице, које би могле бити несагледиве.

Подсјетимо да су здравствени радници у Коњицу већ излазили на улице, те 26. новембра активирали генерални штрајк, а потом и блокирали магистралу у Коњицу и борили се свим синдикалним средствима за своје зарађене плате, али како кажу више нема смисла за такву борбу.

Поручују да представници власти који су их константно игнорисали, нису подузели потребне кораке да би Пореска управа ФБиХ деблокирала рачуне здравствених установа како би се за 320 радника исплатиле зарађене плате и да је то једини разуман потез који могу направити.

С одласком свих здравствених радника у Коњицу пада и комплетан здравствени систем, што би могло узроковати несагледиве посљедице, јер ће аутоматски бити угрожени животи свих грађана те опћине, који буду требали Хитну медицинску помоћ, јер им је неће имати ко указати.

 

 

 

(klix.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img