spot_img
spot_img

Драма у Прњавору: Залутали метак погодио аутомобил у вожњи

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Аутомобил Прњаворчанина Ведрана Лепира (37) јуче је у вожњи погођен залуталим метком, сасуо је задња стакла, а срећа у несрећи је, што је двадесетак минута прије из аутомобила изашло његово троје малољетне дјеце.

Дјеца су сједила на задњем сједишту. Лепир их је оставио у Палачковцима и продужио код пријетеља на славу у Дервенти, када је погођен у готово самом центру Дервенте, док се налазио за воланом своје “тојоте авенсис”.

Несвакидашња драма документована је видео записом камере у аутомобилу.

Пробијено и већим дијелом смрскано је задње бочно стакло, па је Лепир за дјелић секунде избјегао несрећу. Посљедице ове незгоде у граду на Укрини, међутим, могле су бити несагледиве.

“Кренуо сам на славу код пријатеља у Дервенту и код Аутобуске станице на обилазници чуо пуцањ. Само секунд потом сасуло ми се задње стакло на вратима аутомобила”, каже за портал mojprnjavor.info Лепир.

“Схвативши да сам погођен, додао сам гас и зауставио се неких 500 метара даље на бензинској пумпи и одмах позвао полицију. Све је дјеловало готово нестварно”, прича Лепир.

Похвале полицији

Лепир одаје признање дервентским полицајцима. Експресно су, како каже, за само два минута, одазвали се позиву, имајући у виду да су многи од њих били ангажовани у Бањалуци, на прослави Дана Републике.

“Када сам саобраћајцима испричао шта ми се догодило, убрзо се на њихов позив појавио и полицијски инспектор. Уз моју изјаву извршен је увиђај, а желим да истакнем коректан и професионалан однос дервентске полиције”, истиче Лепир.

Он додаје да полицајцима, као ни њему, није пошло за руком да пронађу зрно од метка. Каже да је у први мах, у невјерици и шоку, био у увјерењу да су он и његов аутомобил били мета прије градског моста или надвожњака. Тек касније, увидом у снимак камере из аутомобила, увјерио се да је то, ипак, било тачно код аутобуске станице.

“Баш као што сам јасно чуо пуцањ, на снимку камере се распознаје и звиждук зрна, као и моја инстиктивна реакција, током вожње. Један аутомобил је био педесетак метара удаљен, тако да отклањам евентуалну могућност да је камен могао погодити у задње бочно стакло”, наводи Лепир, уз апел грађанима да се обуздају од пуцњаве, јер његов случај свједочи којим опасностима могу бити изложени и случајни пролазници.

 

 

 

 

(nezavisne.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img