spot_img
spot_img

Драма у Парламенту БиХ: Отровали се пуњеним паприкама

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

У ресторану Парламентарне скупштине БиХ, чије су цијене иначе багатела, недавно је пријављено тровање пуњеним паприкама једне од радница ове институције, због чега је морала интервенисати кантонална инспекција.

Изласком на терен, инспектори нису пронашли пуњене паприке, али јесу уочили, како је потврђено за Аваз, низ неправилности у раду ресторана којим управља Служба за заједничке послове институција БиХ.

– Једна особа имала је стомачне тегобе у виду прољева и мучнине – наведено је у пријави.

Сазнајемо да је наређено и уништено чак 90 килограма меса, због неисправног држања.

Неки производи нису имали ни декларацију.

Инспектори су утврдили да су у кухињи затечена и замрзнута унапријед припремљена именована и неименована јела (амбалажирана у оштећене пвц врећице), млијечни производ којем је истекао рок употребе те сировине без декларације и могућег утврђивања сљедивости и то: 1 кг пилећих батака, 3 кг пилећег филеа, 8 кг телеће јетре, 12 кг пилећег стека, 0,750 кг пилећег фила, 0,485 кг бегове чорбе, 3,775 кг сос телећи мишићи, 0,430 кг похованог ослића, 0,450 кг свјежи сир, 11,100 кг телеће кости, 0,800 кг јунећег меса, 6,600 кг пилетине за wок, 25,800 кг пилећих батака, 1,900 кг телеће шницле и 14,400 кг ћуфте-јунећег меса.

Све уништити

– Наведене производе укупне количине 89,69 килограма на лицу мјеста инспектор проглашава хигијенски неисправним те наређује њихово уништење путем КЈКП „Рад“, а потврду о уништењу потребно предочити инспектору на увид – стоји у информацији у коју је портал Аваза имао увид.

Осим тога, инспектори су навели да је анализом узорака на Ветеринарском факултету добивен задовољавајући резултат готовог јела, али да су резултати испитаних брисева површина показали повећан укупан број бактерија.

Инспекцијском контролом затечене сировине од које се справљају јела, при чему је констатовано да се месо у предметни ресторан допрема у свјежем стању што стоји и на декларацијама, а да се у истом, на неадекватан начин врши његово замрзавање.

 

 

 

 

(srpskainfo.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img