Dr Đorđe Popović: Jak ekonomski program vodi DNS do izborne pobjede

“Odgovorni prema sebi i budućim generacijama kojima trebamo da omogućimo uslove za dostojanstven život u svojoj zemlji. To je moja lična i vizija DNS-a.”

U susret oktobarskim izborima razgovarali smo sa Đorđem Popovićem, članom Glavnog odbora DNS i nosiocem liste DNS za Narodnu skupštinu RS, koji za DC magazin kaže:

- Reklama -

Ovi izbori zaista mogu da se posmatraju kao prelomni trenutak, poslije kojeg naše društvo treba da krene uzlaznom putanjom, kako na političkom, tako i na privrednom i ekonomskom planu. Vjerujem da će građani na izborima nagraditi naš dugogodišnji rad za bolju Republiku Srpsku i bolji život građana.

Kako biste ocenili političku situaciju u Srpskoj i u BiH?

– U svim tranzicionim društvima, pa tako i kod nas, politička situacija je u stanju permanentne napetosti. U Republici Srpskoj i BiH tenzije su sada dodatno naglašene zbog predstojećih opštih izbora koje mnogi ocjenjuju kao najvažnije u postdejtonskoj eri. Očigledno je da u BiH mnoge stvari ne funkcionišu, došlo se do zida, a građani su na ivici strpljenja u iščekivanju boljeg života u ovoj zemlji. U tom smislu, ovi izbori zaista mogu da se posmatraju kao prelomni trenutak, poslije kojeg naše društvo treba da krene uzlaznom putanjom, kako na političkom, tako i na privrednom i ekonomskom planu. Došlo je vrijeme da politika i političari preuzmu punu odgovornost, da se postigne opšti politički konsenzus čiji minimalni zajednički imenitelji treba da budu, prije svega – mir, stabilnost i bolji život građana.

Kakav rezultat očekujete na oktobarskim izborima?

– Očekujem da će građani birati ozbiljne i odgovorne ljude koji su spremni da vode odgovornu politiku s ciljem ostvarenja pomenutih ciljeva. DNS je jedina stranka u Republici Srpskoj koja je u prethodnim godinama striktno i dosljedno sprovodila takvu politiku. Vjerujem da će građani na izborima nagraditi naš dugogodišnji rad za bolju Republiku Srpsku i bolji život građana. Zbog toga sam siguran da će DNS ostvariti zacrtani cilj – više od 100.000 glasova, odnosno 12 do 15 mandata u Narodnoj skupštini Republike Srpske, i najmanje dva direktna manadata u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH. To bi trebalo da nam donese ključnu ulogu u formiranju buduće vlasti u RS i na nivou BiH, čime će DNS dobiti mogućnost da znatno više nego ranije utiče na sveukupne društvene procese.

Šta nudite biračima i šta oni prepoznaju kao vašu najveću vrednost?

– Predizborni slogan DNS glasi – Odgovorno, prema građanima, prema mladima, prema nacionalnim interesima, prirodnim resursima, prema budućnosti i budućnim generacijama. Kao što sam već naglasio, DNS je postao prepoznatljiv po takvoj politici. Glas za DNS je glas za ozbiljne ljude koji su spremni da preuzmu odgovornost za ono što rade, da se odgovorno odnose prema potrebama građana i društvu kojim upravljaju, da budu servis građana. Naš predsjednik Marko Pavić često govori da DNS do sada nije imao dovoljno političkog kapaciteta da realizuje sve svoje programske ciljeve. Sa očekivanim dobrim rezultatom na oktobarskim izborima, politički kapacitet DNS-a će biti znatno uvećan, a to automatski znači napredak Republike Srpske.

Kakva je vaša vizija Republike Srpske?

– Mir i stabilnost, uz očuvanje vitalnih interesa Republike Srpske. Ekonomski prosperitet, više posla za sve građane i bolje zarade. Da budemo otvoreni prema svijetu ali svjesni sebe i svojih vrijednosti. Odgovorni prema sebi i budućim generacijama kojima trebamo da omogućimo uslove za dostojanstven život u svojoj zemlji. To je moja lična i vizija DNS-a.

Ima li vaša stranka dovoljno stručnog i iskusnog kadra koji mogu da iznesu takvu viziju?

– Svjedoci smo da DNS-u svakodnevno pristupa veliki broj novih članova. Uglavnom su to mladi, obrazovani i uspješni ljudi koji žele svoje znanje i energiju da ulože u izgradnju boljeg i pravednijeg društva u Republici Srpskoj i BiH. Isto tako, DNS ima i dosta iskusnih političara i stručnjaka koji na kvalitetan način mogu da odgovore na svim zahtjevima modernog društva. Žargonski rečeno, DNS predstavlja kvalitetan spoj mladosti i iskustva, što je uvijek dobitna kombinacija.

 

 

 

 

 

 

(Izvor: DC magazin)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime