spot_img
spot_img

Dodik i Vučić: Srbija će graditi obdanište u Brčkom

spot_img
spot_img

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u telefonskom razgovoru obavijestio je gradonačelnika Brčko distikta Sinišu Milića da je predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, na sastanku zvaničnika Srbije i Srpske u Beogradu, prihvatio zajedničku ideju, koja je dogovorena u Brčkom, o izgradnji obdaništa u našem gradu.

U Beogradu je održan sastanak predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i premijera Željke Cvijanović sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i predsjednikom Vlade Srbije Anom Brnabić.

Predsjednik Milorad Dodik ocijenio je da je ovo period najboljih odnosa Srpske i Srbije i da su potvrda toga projekti koji su zajednički realizovani, ali i oni koji će u narednom periodu biti sprovedeni.

Srbija će sa oko 5,5 miliona evra pomoći opštine u Republici Srpskoj, kao i opštine u Bosni i Hercegovini u kojima pretežno žive Srbi, najavio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nakon sastanka s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, kao i sa predsednicama vlada Srbije i Republike Srpske.

Vučić je, po završetku sastanka, na konferenciji za novinare rekao da su donijete odluke o više projekata podrške i pomoći narodu i institucijama Republike Srpske.

Podsjećajući na rekonstrukciju škola “Srbija” u Šamcu i “Vuk Karadžić” u Doboju, Vučić je najavio će Republika Srbija finansirati izgradnju vrtića u Trebinju i Brčkom, kao i studenstko-đačkog doma u Vlasenici.

“Biće rekonstruisane ulice na Palama, kao i sportke dvorane i trg u Istočnom Sarajevu. Predviđena je sanacija mosta preko Drine između Zvornika i Malog Zvornika”, dodao je Vučić.

“To je oko četiri miliona evra i Srbija će pružiti podršku opštinama u Federaciji koje su nastanjene pretežno srpskim stanovništvom, poput Grahova, Drvara, Petrovca i Glamoča sa milion evra za razne projekte”.

Ukupno će to biti oko pet i po miliona, poručio je predsjednik Vučić.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izrazio je zadovoljstvo činjenicom da je Srbija prihvatila projekte koji su kandidovani i naglasio da je ovo period najbolje saradnje Srpske i Srbije.

“Republika Srpska je zahvalna Srbiji za ovu pomoć”, rekao je Dodik i dodao da će se tim projektima riješiti mnogi problemi u infrastrukturi i podići kvalitet života građana.

 

 

 

 

 

(rtrs.tv)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img