Dodik i Vučić o autoputu Bijeljina-Beograd

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da će Republika Srpska slijediti Srbiju kada je u pitanju razgraničenje BiH i Srbije te da je o tom pitanju već data i saglasnost iz Republike Srpske. Dodik je rekao da je tražio od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da razmotri mogućnost da Srbija snosi polovinu troškova izgradnje dionice autoputa od Bijeljine do granice sa Srbijom.

– Imamo jasnu kordinaciju sa stranom koja je iz Srbije i u tom pogledu dali smo saglasnost za razgraničenje – rekao je Dodik, ustvrdivši da u BiH ne postoji želja bošnjačke komponente da se bilo šta učini kako bi se ovo pitanje riješilo.

- Reklama -

Potvrdio je da će i dva člana iz Geodetske uprave RS u Komisiji za granice BiH slijediti politike Srpske.

Kazao je da je juče tražio od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da Srbija razmotri mogućnost da snosi polovinu troškova izgradnje dionice autoputa od Bijeljine do granice sa Srbijom, što bi, kaže, bila značajna pomoć Republici Srpskoj.

– Uvjeren sam da će Vučić učiniti sve da se ta dionica rješava, jer je to potrebno tom kraju – naveo je Dodik.

Kada je u pitanju zahtjev za knjiženje vojne imovine u Han-Pijesku, ponovio je protivljenje tom procesu, ustvrdivši “da je Sud BiH zloupotrijebio Ustav”.

– Moramo naći način kako takvi slučajevi ne bi bili nametnuti RS u narednom periodu – dodao je.

Dodik je danas posjetio Republičku upravu za geodetske i imovinsko-pravne poslove (RUGIP) i razgovarao sa vršiocem dužnosti direktorice te ustanove Bosiljkom Predragović o prioritetima za naredi period o izradi posebnog zakona o geodetskoj upravi kako bi poboljšali njen rad.

 

 

 

 

(faktor.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime