spot_img
spot_img

Додик и Вучић о аутопуту Бијељина-Београд

spot_img
spot_img

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да ће Република Српска слиједити Србију када је у питању разграничење БиХ и Србије те да је о том питању већ дата и сагласност из Републике Српске. Додик је рекао да је тражио од предсједника Србије Александра Вучића да размотри могућност да Србија сноси половину трошкова изградње дионице аутопута од Бијељине до границе са Србијом.

– Имамо јасну кординацију са страном која је из Србије и у том погледу дали смо сагласност за разграничење – рекао је Додик, устврдивши да у БиХ не постоји жеља бошњачке компоненте да се било шта учини како би се ово питање ријешило.

Потврдио је да ће и два члана из Геодетске управе РС у Комисији за границе БиХ слиједити политике Српске.

Казао је да је јуче тражио од предсједника Србије Александра Вучића да Србија размотри могућност да сноси половину трошкова изградње дионице аутопута од Бијељине до границе са Србијом, што би, каже, била значајна помоћ Републици Српској.

– Увјерен сам да ће Вучић учинити све да се та дионица рјешава, јер је то потребно том крају – навео је Додик.

Када је у питању захтјев за књижење војне имовине у Хан-Пијеску, поновио је противљење том процесу, устврдивши “да је Суд БиХ злоупотријебио Устав”.

– Морамо наћи начин како такви случајеви не би били наметнути РС у наредном периоду – додао је.

Додик је данас посјетио Републичку управу за геодетске и имовинско-правне послове (РУГИП) и разговарао са вршиоцем дужности директорице те установе Босиљком Предраговић о приоритетима за нареди период о изради посебног закона о геодетској управи како би побољшали њен рад.

 

 

 

 

(faktor.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img