spot_img
spot_img

Додик у Брчком: Убрзавају се активности око изградње ауто-пута

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је вечерас у Брчком да се убрзавају активности око изградње ауто-пута и гасовода који би ишао том трасом према Бањалуци.

Додик је навео да га радује што постоји консензус у Брчком и што Република Српска и Федерација БиХ (ФБиХ) преговарају са дистриктом да свако у оквиру својих могућности обезбиједи изградњу те дионице ауто-пута.

– Ми ћемо овдје веома брзо поново доћи или ћемо организовати састанак у Бањалуци да дефинишемо трасу. Република Српска је спремна да узме под концесију ту дионицу ауто-пута како би то била интегрална саобраћајна веза од Бањалуке, Добоја, преко Брчког и даље према Бијељини – рекао је Додик Срни.

Он је додао да ће сутра у Београду разговарати око отпочињања радова од Раче до Бијељине, те да је расписан јавни тендер на којем се пријавило десетак фирми које су спремне да граде дио ауто-пута од Вукосавља до Брчко дистрикта.

– То је једна комплексна активност која ће када се заврши утицати на стање и стандард на овом простору. Рачунамо да ће у наредних четири-пет година бити комплетно завршена траса не само кроз Брчко дистрикт него и од Брчког до Добоја и од Брчког до Бијељине и даље према Рачи – поручио је Додик, који је и предсједник Савеза независних социјалдемократа (СНСД).

Говорећи о раду Општинског одбора СНСД-а у Брчком, Додик је истакао да је то стабилан одбор који ужива велику подршку грађана те честитао новоизабраном предсједнику Одбора Синиши Милићу на избору и истакао да ће доскорашњи предсједник Ђорђа Којић и даље остати важан члан странке и Одбора.

Додик се вечерас састао са руководством и члановима брчанског СНСД-а са којима је разговарао о начину моделирања пројеката који су битни не само за грађане Брчког него за све оне који живе на том региону.

 

 

 

(срна)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img