spot_img
spot_img

Додик у Београду: Ово што ради опозиција је индуковано са стране

spot_img
spot_img

Милорад Додик, предсједник СНСД-а и члан Предсједништва БиХ рекао је да је СНСД на недавно завршеним изборима побиједио на свим нивоима власти те да је ово што ради опозиција у Републици Српској “индуковано са стране”.

Он је на прес конференцији у Београду, рекао да треба сачекати Централну изборну комисију Босне и Херцеговине да потврди резултате избора па да се тек онда може ући у процесе жалби, истовремено наглашавајући да ће се све то брзо ријешити.

“Од 63 општине добио сам 44 општине и града у Републици Српској и то говори да је уважена воља народа која је неприкосновена. Један дио медија у Србији покушава да створи неповјерење према предсједничким изборима”, рекао је Додик.

Такође, на прес конференцији у Београду рекао је и да је Централна изборна комисија нелегитимна те да су њеном саставу чланови опозиционих партија као и СДА, истовремено наглашавајући да ЦИК треба да проводи само изборе за ниво Предсједништва БиХ и Парламентарне скупштине БиХ.

“ЦИК није изабрана законито и у њеном избору су учествовали странци. У ЦИК су изабрани представници опозиционих странака. Закон налаже да су то независни кандидати и то није крај. На нивоу те Централне изборне комисије, људи из СДА су чланови те комисије. Она има упитан легитимитет”, рекао је Додик.

Он је рекао да садашња Босна и Херцеговина није уставна и није по вољи народа те да странци на све начине покушавају да одрже такво стање како би прикрили своје грешке које су чинили.

Додик је још једном поновио да Кристијан Шмит, високи представник у БиХ којег РС не признаје, није високи представник те да Република Српска тражи начин како да га тужи.

“Тражимо могућност да тужимо Шмита. Разговарамо са неким грађанима Њемачке да га туже за лажно представљање и ангажовали смо озбиљан правни тим”, рекао је Додик.

Одговарајући на питање о опозицији која не признаје резултате за предсједника Републике Српске, Додик је рекао да се од 31 кандидата за предсједника Републике Српске буни само један те да је адреса за опозицију Централна изборна комисија БиХ која је нелегална.

Говорећи о односима са предсједником Србиј, Александром Вучићем, и чињеници да није добио његову подршку, Додик је рекао да је очигледно да је Вучић заузео неутралну ствар.

“Моја сарадња са Вучићем је добра. Имали смо значајне политичке сагалсности око многа тога и било је неразумијевања која нисмо истицали”, рекао је Додик.

У дијелу свог обраћања, Додик се осврнуо и на рад појединих медија истичући да се покушава унијети раздор у односима између њега и Вучића, те да обојена револуција не може проћи у Републици Српској.

Одговорајући на питање шта мисли о томе што је Шмит рекао да ће се позабавити Републиком Српском, Додик је рекао да ће свака његова одлука бити одбијена.

“Са наше стране његове одлуке неће бити примјењиване. Ми ћемо наставити да проводимо Устав БиХ”, рекао је Додик.

Кометаришући, улазак Дениса Бећировића у Предсједништво БиХ, Додик је рекао да очекује гори наратив.

“Он ће добпринијети распаду БиХ значајно и у том погледу му се и радујем. Узмите његову књигу која каже, да су Срби од 1804. године извршили агресију на Босну и Херцеговину.”

 

 

 

 

(nezavisne.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img