spot_img
spot_img

Додик: Сутра ступа на снагу Закон о непокретној имовини

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да ће Закон о непокретној имовини Републике Српске која се користи за функционисање јавне власти сутра ступити на снагу и да је обавеза свих органа у Српској да поступају у складу са тим.

“Наш ‘Службени гласник’ ће то објавити. Он ступа на снагу”, рекао је Додик.

Додик је нагласио да то неће и не може зауставити никаква одлука појединца, поготово таквог као што је Кристијан Шмит, високог представник којег Република Српска не признаје, који није добио сагласност Савјета безбједности УН и нема мандат.

“Они ће покушати да то гурају путем Тужилаштва БиХ, али добро, очекујемо, није ово лака борба. Ја нисам дошао овдје да се лагодно проводим, као што то неко из опозиције чини и ради”, изјавио је Додик за РТРС.

Према његовим ријечима, санкције Велике Британије и покушај Шмита, високог представника којег Република Српска не признаје, да суспендује Закон о непокретној имовини Српске су у координацији притиска на Републику Српску.

Он је поновио да је БиХ неуспјешан експеримент међународног фактора, чега су и они свјесни.

На учестале оптужбе да Република Српска крши Дејтонски мировни споразум, Додик је рекао да иоле добрим познаваоцима прилика у БиХ то изгледа смијешно, јер ако је неко кршио Дејтон онда је то Британац који се зове Педи Ешдаун.

“Сада се дешава то да тај неред који је направио Ешдаун, који је сада додирнут и неодржив, они бране по сваку цијену. Тако да је очигледна, када ту додате и ову украјинску кризу и њихову нервозу, њихова потреба да смире Муслимане у Британији, а Муслимани из Сарајева шаљу поруку како је главни проблем Милорад Додик. Онда није ни чудо што добијете те неке санкције”, навео је Додик.

Додик је истакао да то што су урадили Британци уводећи санкције, а што ће очигледно учинити и Нијемци крајем седмице, Холанђани и неки други из ЕУ само су покушаји одржавања фронта за БиХ, како га они виде, а то је унитаризација БиХ.

“Ми то не прихватамо, то није Устав и то није Дејтонски споразум”, изричит је Додик.

Кристијан Шмит, високи представник којег Република Српска не признаје, рекао је јуче да је “обуставио Закон о непокретној имовини Републике Српске која се користи за функционисање јавне власти”, а који је Народна скупштина Републике Српске усвојила 10. фебруара.

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић објавила је 7. априла указ о проглашавању овог закона који сутра ступа на снагу.

 

 

 

(srna)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img