Dodik smjenjuje više od 50 funkcionera

Više desetina funkcionera u skorijem periodu biće smijenjeno sa funkcija zbog loših izbornih rezultata, ali i zbog toga što su pojedinci radili za kandidate opozicije, ekskluzivno saznaje Srpskainfo.

Prema saznanjima ovog portala, „mangupi“ nisu samo u DNS-u, već ih ima u svim strankama vladajuće koalicije.

- Reklama -

– Pred sam kraj izborne kampanje, u vrhu SNSD su već imali spisak ljudi koji su radili protiv vladajuće koalicije. Nakon izbora ove informacije su potvrđene i tada je donesena odluka da se krene u obračun sa neposlušnima – pojašnjava sagovornik SrpskaInfo.

Prema njegovim riječima, među onima koji će u narednom periodu ostati bez posla su i članovi SNSD-a, DNS-a i Socijalističke partije.

– Nakon izbora dogovoreno je da za njih više nema mjesta i da im se ne može oprostiti što su otvoreno podržavali Vukotu Govedaricu ili Mladena Ivanića. Zbog toga će uskoro ostati bez posla. Biće smijenjeni i oni čiji rezultati nisu na zadovoljavajućem nivou – kaže izvor iz vladajuće koalicije.

Na meti i zamjenici

On dodaje da tu ima direktora veoma jakih državnih preduzeća, ali i njihovih zamjenika, te nekih funkcionera republičkih agencija.

Ovaj izvor ističe i da bi jedan predsjednik skupštine u banjalučkoj regiji uskoro mogao biti smijenjen.

Da se krenulo u obračun sa neposlušnima potvrđeno je smjenama još prošle sedmice.

Prvo je u Kotor Varošu smijenjena direktorka Šumskog gazdinstva „Vrbanja“ Daliborka Kerezović-Damjanović, koja je član DNS-a. Ona je smijenjena upravo zbog optužbi da je podržavala kandidate opozicije za predsjednika RS i člana Predsjedništva BiH.

Smjene

Dosta pažnje u javnosti je izazvalo i saslušanje još uvijek v.d. direktora “Puteva” Nenada Nešića, koji je takođe član DNS, a za SrpskaInfo potvrđeno je da je samo pitanje dana kada će on ostati bez fotelje.

Na saslušanja u policiji našao se još jedan član DNS-a i direktor “Depota” Novo Grujić. U policiju je pozvan zbog kupovine glasova na Opštim izborima u BiH.

Prema informacijama, Grujić je u policiji dao izjavu zbog prijave da je tokom izbora građanima plaćao određene novčane iznose da glasaju za kandidate koje im je on preporučivao.

Međutim, on je sve to demantovao; tvrdi da nema veze s tim i da je na dan izbora bio zadužen za podjelu lanč paketa za članove biračkih odbora i posmatrače DNS-a.

– Od stranke sam dobio pakete u kojima su bili sendviči i jabuke. To sam pojačao hranom i pićem koje sam ja kupio, jer sam pretpostavio da je to malo hrane za oko 20 časova rada. Imam fiskalni račun za sve. Kupio sam 12 tegli krastavaca, 12 hljebova, 12 kutija feta sira, 24 vode, 24 „kole” i 24 piva. Dan ranije ispekao sam dva praseta od po 30 kilograma. Sve sam to dijelio – ispričao je Grujić.

Saslušanja u policiji

Prema saznanjima SrpskaInfo, više osoba je tokom proteklih dana saslušano u policiji zbog sumnje da su učestvovali u kupovini glasova na proteklim izborima, ali i zbog drugih krivčnih dela koji se mogu povezati sa izborima.

Protiv većine će u narednom biti podneseni izvještaji tužilaštvu.

 

 

 

 

 

(srpskainfo.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime