spot_img
spot_img

Додик смјењује више од 50 функционера

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Више десетина функционера у скоријем периоду биће смијењено са функција због лоших изборних резултата, али и због тога што су појединци радили за кандидате опозиције, ексклузивно сазнаје Српскаинфо.

Према сазнањима овог портала, „мангупи“ нису само у ДНС-у, већ их има у свим странкама владајуће коалиције.

– Пред сам крај изборне кампање, у врху СНСД су већ имали списак људи који су радили против владајуће коалиције. Након избора ове информације су потврђене и тада је донесена одлука да се крене у обрачун са непослушнима – појашњава саговорник СрпскаИнфо.

Према његовим ријечима, међу онима који ће у наредном периоду остати без посла су и чланови СНСД-а, ДНС-а и Социјалистичке партије.

– Након избора договорено је да за њих више нема мјеста и да им се не може опростити што су отворено подржавали Вукоту Говедарицу или Младена Иванића. Због тога ће ускоро остати без посла. Биће смијењени и они чији резултати нису на задовољавајућем нивоу – каже извор из владајуће коалиције.

На мети и замјеници

Он додаје да ту има директора веома јаких државних предузећа, али и њихових замјеника, те неких функционера републичких агенција.

Овај извор истиче и да би један предсједник скупштине у бањалучкој регији ускоро могао бити смијењен.

Да се кренуло у обрачун са непослушнима потврђено је смјенама још прошле седмице.

Прво је у Котор Варошу смијењена директорка Шумског газдинства „Врбања“ Далиборка Керезовић-Дамјановић, која је члан ДНС-а. Она је смијењена управо због оптужби да је подржавала кандидате опозиције за предсједника РС и члана Предсједништва БиХ.

Смјене

Доста пажње у јавности је изазвало и саслушање још увијек в.д. директора “Путева” Ненада Нешића, који је такође члан ДНС, а за СрпскаИнфо потврђено је да је само питање дана када ће он остати без фотеље.

На саслушања у полицији нашао се још један члан ДНС-а и директор “Депота” Ново Грујић. У полицију је позван због куповине гласова на Општим изборима у БиХ.

Према информацијама, Грујић је у полицији дао изјаву због пријаве да је током избора грађанима плаћао одређене новчане износе да гласају за кандидате које им је он препоручивао.

Међутим, он је све то демантовао; тврди да нема везе с тим и да је на дан избора био задужен за подјелу ланч пакета за чланове бирачких одбора и посматраче ДНС-а.

– Од странке сам добио пакете у којима су били сендвичи и јабуке. То сам појачао храном и пићем које сам ја купио, јер сам претпоставио да је то мало хране за око 20 часова рада. Имам фискални рачун за све. Купио сам 12 тегли краставаца, 12 хљебова, 12 кутија фета сира, 24 воде, 24 „коле” и 24 пива. Дан раније испекао сам два прасета од по 30 килограма. Све сам то дијелио – испричао је Грујић.

Саслушања у полицији

Према сазнањима СрпскаИнфо, више особа је током протеклих дана саслушано у полицији због сумње да су учествовали у куповини гласова на протеклим изборима, али и због других кривчних дела који се могу повезати са изборима.

Против већине ће у наредном бити поднесени извјештаји тужилаштву.

 

 

 

 

 

(srpskainfo.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img