Додик се изјаснио у Суду БиХ: Нисам разумио оптужницу - nula49.com
spot_img
spot_img

Додик се изјаснио у Суду БиХ: Нисам разумио оптужницу

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Милорад Додик, предсједник Републике Српске рекао је да није разумио и схватио на чему је заснована оптужница те да не може да схвати да је неко отворио процес.

Судија за претходни постпупак Јасмина Ћосић Дедовић констовала да се оптужни изјаснио да није крив.

Да не разумије оптужницу рекао је и вршилац дужности директора “Службеног гласника” Милош Лукић након је чега је и за њега констатовано да се изјаснио да није крив.

Додик је подсјетио да у Уставу БиХ нигдје не пише да има Суд и Тужилаштво БиХ.

“Високи представници су неовлаштено наметали те инситуције. Сада се те институцје намећу да мјењају уставни поредак”, рекао је Додик.

“Нисам разумио и схватио на чему је то знасновано. Једину законодавну активност у БиХ проводи Парламентрана скупштина и не могу да схватим да они отварају процес. Ово је политички процес којим се желе обрачунати са Републиком Српском и њеним предсједником”, рекао је Додик.

Он је рекао да ће се бранити на сваки начин као предсједник Републике Српске јер је дошао у судницу гдје су јасно покзалаи како третирају БиХ.

“Оптужницу сам добио на латиници и тражио сам да ми се достави на ћирилици. Покушали су да ми увале оптужницу током саслушања која је на ћирилици. Оптужница је неразумљива зато што је подигнута на бази чињенице да Шмит намеће законе и да свак онај ко не поштује њгово недјело може да оде у затвор”, рекао је Додик.

Поновио је да је Суд БиХ нелегалан и неуставан и да ће овај процес показати да ли у БиХ постоји Устав или га нема.

 

 

(nezavisne.com)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img