Dodik prijetio biračima: “Ko glasa za opoziciju, izbacićemo ga sa posla”

Uoči opštih izbora u Bosni i Hercegovini, poruke političara postaju sve oštrije i prelaze sve granice. To je, konkretno, slučaj sa Miloradom Dodikom, predsjednikom Republike Srpske, koji je zaprijetio glasačima da će ostati bez posla ukoliko glasaju za opoziciju.

https://www.youtube.com/watch?v=VZOfrJDJuOI

Ono što mnogi političari na ovim prostorima rade krišom, Milorad Dodik čini otvoreno. On je kao kandidat za člana Predsedništva BiH na jednom predizbornom skupu u hercegovačkom mestu Gacko rekao biračima kakve će posljedice da snose ukoliko glasaju za protivničku SDS i njenog kandidata Vukotu Govedaricu.

- Reklama -

– Nemoj slučajno, ko je zaposlen u Gacku, da glasa za Govedaricu i SDS. Izbacićemo vas s posla! A vas molim, koga vi vidite da glasa, samo mi javite. Ja ću ga izbaciti – zapretio je Dodik.

On se zatim obratio i jednom direktoru koji je bio na skupu.

– Direktore, nemoj biti tako ozbiljan. Ja ti otvoreno kažem – neću više da ih gledam – rekao je Dodik.

Na skupu je inače bila i premijerka Republike Srpske i članica Dodikove partije SNSD Željka Cvijanović, koja je i kandidat za naslednika Dodika na funkciji predsjednika RS i protivkandidat Govedarici. Dodik je od prisutnih članova i simpatizera dobio veliki aplauz.

Ispostava organizacije Transparency International u BiH podnela je krivičnu prijavu protiv Dodika, a kao dokaz predate su upravo snimci napravljeni na skupu SNSD-a.

 

 

 

 

 

(blic.rs)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime