Dodik: Posla ima, ali niko neće da vozi kamion, svi hoće da budu direktori

Nema razloga za apatiju u Srpskoj, posla ima, ali ovdje niko neće da vozi kamione, svi hoće da budu direktori, uvjerava predsjednik Srpske Milorad Dodik.

Probleme sa nezaposlenošću, bijedom i siromaštvom u Srpskoj vide mediji koji govore o tome, a ne kako se zaista živi, tvrdi predsjednik Dodik.

- Reklama -

“Treba da vidite jučerašnju gužvu koja je bila u gradu, pa da vidite bijedu i siromaštvo. Otkud ovoliko automobila… milijarde su na ulicama Banjaluke i Republike Srpske. Stalno jaučemo kako nešto nemamo. Prestanite da budete apatični. Možete da me kritikujete koliko hoćete. Odvešću vas u firmu gdje stoji 20 kamiona, a nema šofera. Niko neće da vozi kamion, svi hoće da budu direktori. Otiđite u Miliće, pa pitajte koliko im fali radnika, u`Integral inženjering` i pitajte koliko im fali radnika. Ja sam radio na zemlji teške poljoprivredne poslove da bih se školovao. Možda ste vi u medijima malo plaćeni i nezadovoljni, ali to nije razlog da širite apatiju u ovom društvu”, rekao je Dodik.

S druge strane, predsjednik Srpske i SNSD-a nije uopšte uvjeren da će imati većinu poslanika u Skupštini Srpske koja će podržati odluku Vlade o prodaji rudnika “Ljubija“ firmi “Izraeli investment grupa“.

“Uvijek vidite neki problem. Niko nije rekao da imamo većinu. Rekli smo da će prijedlog ići u Skupštinu, ako bude dovoljno poslanika biće prodata, ako ne – neće”, istakao je Dodik.

Upitan da li će 2018. godine biti održan referendum o otcjepljenju Republike Srpske od BiH, kako je ranije više puta najavljivao, Dodik odgovara da će to biti “kada budu stvoreni uslovi”.

“SNSD je imao dugoročnu viziju kada je govorio o tome. Nismo propagirali da ćemo uzeti oružje i nešto učiniti. Da li će se to desiti 2018. ili 2028. godine, to uopšte nije važno sa stanovišta nacionalnog i državnog interesa”, kazao je Dodik.

Bilo kada, dodao je, kada se obezbjede uslovi, referendum će se održati.

Sada treba da se vidi da institucije Republike Srpske funkcionišu, da radi njen budžet i njeni računi, zaključio je Dodik.

 

 

 

(6yka.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime