spot_img
spot_img

Додик писао Вучићу: Одгодите посјету

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је писмо предсједнику Србије Александру Вучићу у којем га моли да одгоди посјету Источном Сарајеву, имајући у виду нападе на Вучића који долазе не само од бошњачког народа, већ и од српских представника који га оптужују за мијешање у изборни процес и утицај на вољу српског народа у БиХ.

“Искрено Вас молим да Вашу посјету Источном Сарајеву одгодите за послије предстојећих избора. То Вас молим са истинском жељом и с поштеном намјером да Вас заштитим од напада свих оних који не желе бољу будућност за српски народ”, навео је у писму Додик, који ће сутра у Источном Сарајеву присуствовати свечаном отварању болнице “Србија”.

Он је поручио Вучићу да не дозволи подјеле Срба у Републици Српској и Србији, јер је то један народ, те истакао да је и јединство Републике Српске и Србије природно и да се не смије одустати од тога, саопштено је из кабинета предсједника Српске.

“Република Српска, њен народ и ја, као њен предсједник, вјечито ћемо Вам бити захвални за безрезервну подршку. Хвала за донације којима смо изградили или реконструисали болнице, вртиће, школе, домове културе, путеве, мостове и комуналну инфраструктуру. Захваљујући Вама, народ у Републици Српској осјећа подршку и љубав Србије”, наводи се у писму.

Предсједник Републике Српске поново је потврдио братство са Србијом и своју посвећеност блиској међусобној сарадњи, због боље будућности за један и јединствени српски народ.

“Драги пријатељу, молим Вас да се колико у понедјељак видимо у Београду и направимо планове за наставак сарадње Србије и Српске. Такође Вас молим да ништа не замјерите народу Републике Српске само зато што неки од опозиционих представника говоре лоше о Србији о Вама лично, јер ми Срби из Републике Српске увијек ћемо гледати у Србију као светионик слободе и наде за цјелокупни српски народ”, навео је Додик.

Он је обавијестио Вучића да болница која ће свечано бити отворена сутра у Источном Сарајеву носи име “Србија”.

 

 

 

 

 

(nezavisne.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img