Dodik: Lokalne zajednice da nazovu jednu ulicu ili trg „9. januar“

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sa današnjeg prijema u Banjaluci povodom Dana Republike pozvao je sve lokalne zajednice u Srpskoj da u što skorije vrijeme jednu ulicu ili trg nazovu „9. januar“.

Dodik je naveo da Republika Srpska ponovo slavi rođendan, iako je bilo pokušaja njenog osporavanja.

- Reklama -

“Ne možete zabraniti ljubav i osjećaj pripadnosti otadžbini nikakvim dekretom ili silom i mi dokazujemo da je to tako”, naglasio je Dodik na prijemu povodom obilježavanja 9. januara – Dana Republike za sportiste, studente, nagrađene učenike, delegacije kulturnih i naučnih radnika i predstavnike izdavača iz Republike Srpske, te delegaciju Saveza nacionalnih manjina Republike Srpske.

Dodik je poručio da mu je cilj očuvanje integriteta u svim sektorima društva.

“Kao država i društvo odgovorni smo da prepoznamo individualne napore i dostignuća vraćajući vrijednosti koje su potrebne da afirmišu napore i posebnost u svakom pogledu, jer na taj način najviše povezujemo Republiku Srpsku sa onim što jesmo i želimo da budemo”, rekao je Dodik.

Predsjednik Srpske je zahvalio sportistima, studentima, nagrađenim učenicima trudu i poželio im sve najbolje. “Samim tim što ste danas ovdje znači da ste prepoznati kao najbolji u svom domenu”, naglasio je Dodik.

Ministar nauke i tehnologije Republike Srpske Jasmin Komić rekao je da je znanje razvojna šansa Republike Srpske.

“To je energija koju treba osloboditi i mi treba da postignemo rezultate koji će obezbijediti tolerantno partnerstvo zasnovano na znanju. U svijetu možemo biti mnogo veći i bolji”, smatra Komić.

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević smatra da Srpska ima talenata iza kojih stoji mukotrpan rad i ulaganja, te vjeruje da će sportisti, umjetnici i učenici iz Srpske imati još bolje rezultate, jer se svake godine sve više ulaže u ove oblasti.

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović rekla je da je ponosna na sportski sistem Srpske.

Najuspješniji srpski džudista Nemanja Majdov rekao je da je 2017. najbolja godina u njegovoj karijeri i najsrećnija u životu jer je postao prvi svjetski prvak iz Republike Srpske u bilo kom olimpijskom sportu.

On je poručio da će se potruditi da ponovi ovaj istorijski uspjeh.

Učenik osmog razreda Osnovne škole “Sveti Sava” u Modriči Neda Simić, pobjednik u pisanju on-lajn eseja na engleskom jeziku u konkurenciji 15.000 učenika iz 155 zemalja, kaže da je pobjedom na ovom takmičenju osvojila put u Japan u novembru, gdje je izlagala svoj esej i ponuđena joj je stipendija u jednoj školi.

 

 

 

 

(nezavisne.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime