spot_img
spot_img

ДНС напушта коалицију са СНСД-ом

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Предсједништво Демократског народног савеза, на сједници одржаној 05.10.2019. године, донијело је Одлуку о заустављању даљег дјеловања у оквиру Споразума о начину и критеријумима заједничког дјеловања коалиционих партнера у мандатном периоду 2018-2022. година.

“Споразумом смо се обавезали да ћемо проводити политику у интересу грађана и Републике Српске, фокусирајући своје дјеловање на побољшање економско-социјалног стања у Републици Српској”, саопштено је данас из ове странке.

“Разочарани односом према Демократском народном савезу, како на републичком тако и на локалном нивоу, непрестаним и учесталим смјенама, неповјерењем, сумњичењем кадрова Демократског народног савеза, ниподаштавањем резултата рада и онемогућавањем дјеловања у пуном капацитету, одлучили смо се на овај корак.

Последња дешавања у вези смјена ДНС-ових кадрова, који су изузетно коректно радили свој посао, још један је доказ односа према ДНС-у, а оно што највише вријеђа је чињеница да долази од чланова Коалиције. ДНС је доказао да је свих ових година најпоузданији партнер Коалиције.

До даљњег нас више не обавезује политичко дјеловање и усаглашавање ставова у оквиру Коалиције. Своје Одлуке ћемо самостално доносити и политички дјеловати искључиво у интересу грађана”, додају из ДНС-а.

Најављено је и да ће предсједник ове странке преузети активности на организацији састанка са представницима СНСД-а, водеће партије коалиције, у циљу разматрања новонастале ситуације и међусобних односа, након чега ће органи Демократског народног савеза донијети коначну одлуку о свом политичком дјеловању.

Прије одржавања сједнице Предсједништва, одржана је сједница Колегијума ДНС-а.

 

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img