Ђорђе Милићевић подноси оставку у Предсједништву СДС-а - nula49.com
spot_img
spot_img

Ђорђе Милићевић подноси оставку у Предсједништву СДС-а

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ђорђе Милићевић, члан Предсједништва Српске демократске странке (СДС), поднијеће оставку са ове функције.

Ово је Милићевић лично потврдио “Независним новинама” уочи почетка сједнице Предсједништава СДС-а.

“Ја ћу поднијети оставку на мјесто члана Предсједништва СДС-а”, рекао је Милићевић, који као разлог за ову одлуку наводи катастрофалан резултат на недавно одржаним општим изборима у БиХ, а на којима је кандидат СДС-а за члана Предсједништва БиХ Мирко Шаровић изгубио од Жељке Цвијановић (СНСД).

Милићевић је мишљења да исто треба да поступи комплетно Предсједништво СДС-а, укључујући и предсједника странке Мирка Шаровића, те да ће овај приједлог да ставити као један од приоритета на сједници која би ускоро требала да почне.

“Изборни резултат СДС-а треба да поднесе са собом Предсједништво СДС-а. Ја ћу се тако односити на сједници”, поручио је уочи сједнице Милићевић.

Он је додао да оставке не би значиле “никакву борбу за превласт или за одређене позиције у странци, већ сређивање свога дворишта” .

“Тај посао могу носити само побједници у Српској демократској странци”, навео је Милићевић.

Како “Независне” незванично сазнају, у 12 часова је одржан састанак начелника и градоначелника СДС-а у Бањалуци, а на коме се разговарало о ситуацији у странци и томе да ли руководство странке има подршку чланова СДС-а.

Незванично, први људи у локалним заједницама у којима је на власти СДС тражиће оставку Мирка Шаровића.

Извори “Независних” кажу и да би у том случају, Шаровић могао своје надлежности пренијети на свог замјеника, а то је Милан Радовић, предсједник Градског одбора СДС-а у Бањалуци.

Младен Босић, члан Предсједништва СДС-а, приликом доласка на сједницу, на новинарско питање шта очекује од ње, кратко је поручио да не зна ни шта ће бити на дневном реду.

Немања Васић, члан Предсједништва СДС-а, рекао је да ће иницирати да се на дневни ред сједнице овог органа додају и питања о изборним резултатима,јер тога нема на дневном реду.

На питање да ли Предсједништво СДС-а због изборних резултата треба поднијети колективну оставку, поручује:

“Неко рјешење, рекао сам раније, треба и у том правцу, али не да се странка обезглави, него да се, ако ништа то најави”, рекао је Васић.

Према томе, велики су улози у игри на данашњој сједници највеће опозиционе партије у Републици Српској.

 

 

 

(nezavisne.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img