spot_img
spot_img

Ђокићев ауторитет – Андреи Дорић продужен мандат у “Путевима”

spot_img
spot_img

По властитом признању Дорићеве, фотељу је добила уз помоћ своје странке, Социјалистичке партије, што значи да се странка питала и код продужења мандата, а то опет показује како је ранији захтјев њеног шефа Петра Ђокића да поднесе оставку био представа за јавност и бираче.

Она је 6. јула ове године именована за в.д. извршног директора, а мандат јој је сада продужен све до 27. новембра.

Ову одлуку Надзорни одбор предузећа је донио на сједници која је одржана 28. септембра, само неколико дана прије избора у БиХ, а на којима је Дорићева као кандидат за посланика у Народној скупштини Републике Српске освојила скромних 215 гласова.

“Вршилац дужности предсједника Надзорног одбора ће у име Јавног предузећа “Путеви Републике Српске” са именованом закључити посебан уговор о раду, којим ће ближе бити дефинисани права, обавезе и одговорности в. д. извршног директора”, наводи се у одлуци НО.

Да подсјетимо, поред “Путева” Андреа Дорић је преко странке добила и фотељу у Управном одбору Агенције за посредничке, информатичке и финансијске услуге (АПИФ) коју води њен страначки колега Горан Бобар.

Јавност је памти и по томе што је прије двије године окренула леђа Ђокићу и пришла Горану Селаку који је напустио социјалисте и основао своју странку, да би затим опет, недавно прије свих именовања, поново дошла у Социјалистичку партију.

Изјава како уз помоћ странке добија функције ју је обиљежила за цијели живот, а због ње је “зарадила” и кривичну пријаву.

“Ја сам делегирана на функцију извршног директора Путева РС-а испред своје политичке партије и наравно то је прихваћено. С друге стране имала сам и конкурс у АПИФ-у и ту је требала подршка партије и то се десило и тако да сам ја на те двије функције из тог разлога“, казала је искрено Андреа Дорић.

 

 

 

(capital.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img