Djevojčica o kojoj je brujao internet pokušala samoubistvo

Dvanaestogodišnja djevojčica koja je početkom aprila objavila video na Jutjubu o kojem je opisala svoje ljubavne probleme i raskid sa dečkom zbog velikog broja negativnih komentara na društvenim mrežama pokušala je da izvrši samoubistvo.

Djevojčica je pokušala da izvrši samoubistvo i trenutno je u stabilnom stanju.

- Reklama -

Slučaj M.S. je klasičan primjer ne samo vršnjačkog internet nasilja, već internet nasilja generalno kada su se pojavili surovi komentari na račun djevojčice koja je nazivana pogrdnim imenima. Većinu tinejdžera muče isti problemi, ali ono što većina zaboravlja da oni žive u potpuno drugoj tehnološoj eri za razliku od njihovih roditelja i da na drugačiji način pokušavaju da riješe probleme.

Naime, djevojčica je u video-klipu objasnila da jako voli dečka koji ju je ostavio i da ne zna šta da radi. Iste tinejdžerske muke su mučile i nas starije i nerijetko se događalo da ono što ispričamo drugarima se proširi poput najružnijeg trača koji može da poljulja samopouzdanje.

Slučaj djevojčice iz BiH je klasičan primjer digitalnog nasilja koje je trajalo danima i koje nažalost je moglo da se završi fatalno.

Ovo nije ni prvi, ali, nažalost ni posljednji primjer digitalnog nasilja koji je potpuno nedopustiv. Demokratija je omogućila svima da iznesu svoje mišljenje, ali ne i da vrijeđaju.

 

 

 

(kurir.rs)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime