spot_img
spot_img

Дигитална револуција у Санском Мосту: Куповина телевизора за биткоине

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Фирма “No Limit Technology” из Санског Моста прва је у Босни и Херцеговини, а можда и у цијелом региону, омогућила куповину робе или услуга биткоином или неком другом криптовалутом.

Према ријечима Зебира Филовића, власника овог предузећа, таквим начином плаћања купци на њиховом веб шопу могу пазарити телевизоре, рачунаре, телефоне, лаптопе и друге електронске уређаје.

Филовић истиче како је дуго размишљао о увођењу таквог начина плаћања, али да је требало времена да се све преточи у праксу.

“Прије неколико година размишљао сам о томе, али тада још нисам у довољној мјери схватао како све то функционише. Пандемија вируса корона и све што се дешавало током протекле године омогућили су ми да детаљније изучим систем плаћања криптовалутама и када сам схватио колико је то сигурно, донио сам овакву одлуку”, казао је Филовић.

Додаје како се уређаји које продају могу наручити путем њиховог веб шопа те наводи како је могућа трансакција и куповина робе криптовалутама врло једноставна, па чак и сигурнија него када се ради о картичном плаћању. Илуструје то информацијом да су недавно поједини швајцарски кантони омогућили грађанима плаћање пореза криптовалутама.

“Не сумњам како ће све то и код нас врло брзо заживјети, јер су се сви сад заинтересовали за криптовалуте, с обзиром на то да вриједност једног биткоина тренутно износи преко 34.000 марака. Што се тиче мојих очекивања, мислим да треба много стрпљивости и да ће се временом показати први резултати”, сматра Филовић.

Према његовим ријечима, могућа трансакција и куповина робе путем криптовалута подразумијева да купац мора посједовати виртуалну валуту.

“Трансакција се одвија тако што одаберете артикл који вам одговара, ставите га у кошарицу и када дође до плаћања биткоином, покрене се процесор који валидира ту трансакцију и провјерава да ли посједујете довољна средства да је остварите. Процедура траје десетак минута и рећи ћу само да је сигурнија од банкарског начина плаћања”, истиче Филовић. Иначе, занимљиво је како у Босни и Херцеговини постоји Удружење “Crypto.ba“, које промовира стицање и вид трговања криптовалутама, који је већ у великој мјери заступљен широм Европе.

“Каснимо већ неколико година за земљама западне Европе када је у питању ова област, а ово је један од начина да отворимо врата иновативном начину плаћања, који данас користи све већи број људи”, каже Неџад Смајић, представник поменутог удружења.

 

 

 

(nezavisne.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img