spot_img
spot_img

Деведесет пето вече у којем Бањалучани траже истину на Тргу Крајине

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Дведесет пето окупљање грађана који траже да се разријеши случај смрти Давида Драгичевића одржано је вечерас на Тргу Крајине.

Давор Драгичевић, Давидов отац, показао је на Тргу Давидв дукс у којем је, како каже, је изашао из куће 17. марта.

“Јатаци, ја врло добор знам и с ким је изашао и гдје сте га намамили. Давид Драгичевић никад није обукао џемпер. Ово је мирис мог сина, не вас јатака, саучесика и убица. Давид никад није обукао ни ципеле, на матуру је отишао у патикама. Сви ви који сте учествовали у монтирању процеса, сви сте за мене саучесници”, рекао је Драгичевић.

Упитао је да ли он треба 95 дана да стоји на Тргу, и да тражи истину и правду.

“Је л’ треба 95 дана да ја стојим овдје, и ви са мном, и да тражимо двије једноставне ријечи, истина и правда. Је л’ требам ја, као добровољац који је дошао из Италије, који сам учествовао у стварању ове државе, је л’ требам ја да стојим овдје, да тражим ко је и зашто убио мог Давида, свијетлу будућност ове државе”, упитао је Драгичевић.

“Нисте га само убили, мучили сте га шест дана. Ставили сте га у канализацију са јасном поруком мени, људима око мене, групи ‘Правда за Давида’, шта ћемо сад са налазима. Гдје је тај јефтини ЛСД. Нема га. Давид је анђео и остаће. Мој Давид није лопов. Дођите код мене у комшилук да видите куће. Све наше куће су отворене, сви улазимо без куцања. Давид је скроман био и остао. Давид је до 23.3. имао љубав оца, мајке, сестре, браће, кумова, пријатеља, родбине, комшилука и људи око себе”, рекао је Давидов отац.

Поново је упозорио да избори у октобру неће бити одржани уколико се не ријеши случај смрти његовог сина.

“Не будете ли ријешили питање тешко убиство моје душе, избора неће бити. Неће бити ништа. Давид је имао све, ја сам имао све, иамо сам свог сина, сад имам пса у кући који није више исти. Имам празну кућу, празан кревет. Злочинци и убице, послије овога никад више нећемо живјети заједно. Узели сте ми све, први сте ме чачнули, узећу вам све”, јасно је рекао Драгичевић.

Окупљенима се захвалио на подршци те позвао људе широм државе и регије да дођу у Бањалуку на скуп који ће бити одржан 7. јула са почетком у 19 часова.

 

 

 

 

 

 

(nezavisne.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img