spot_img
spot_img

Детаљи акције у Пелагићеву: Ухапшена држављанка Хрватске због шверца 26 килограма дроге

spot_img
spot_img

Полиција је у Пелагићеву пронашла скоро 26 килограма марихуане вриједне више од 100.000 КМ, а ухапшена је осумњичена држављанка Хрватске Данијела Д. (44), потврђено је “Независним новинама”.

Ухапшена жена је од раније позната полицији по кривичним дјелима, а осим веће количине наркотика, полиција је пронашла аутоматску пушку, три ручне бомбе и три мобилна телефона.

Начелник Полицијске управе Бијељина Стјепан Терзић уз навођење иницијала ухапшене особе, прецизирао је да је полиција у уторак на подручју Пелагићева пронашла 25,6 килограма сканка, око 500 грама хашиша и наоружање.

Према његовим ријечима ухапшену терете да је починила кривично неовлаштена производња и промет опојних дрога и недозвољена производња и промет оружја и експолозивних материја.

Иначе, тржишна вриједност заплијењене марихуане на илегалном нарко тржишту износи између 3.000 и 5.000 КМ по килограму.

Ухапшена ће уз извјештај о почињеним кривичним дјелима бити предата у надлежност Окружног јавног тужилаштва у Добоју.

Након испитивања тужилац ће одлучити о даљим мјерама против осумњичене. Акција је проведена на основу сагласности Окружног јавног тужилаштва у Добоју и уз наредбу добојског Основног суда.

Терзић је истакао да су у овим активностима учествовали припадници Полицијске станице Пелагићево, заједно са службеницима Сектора криминалистичке полиције Полицијске управе Бијељина, а остварена је и сарадња у размјени података са сусједним полицијским агенцијама, нарочито са припадницима полиције из Градачца.

Говорећи о полицијским активностима када је у питању сузбијање наркотика, Срђан Гајић, начелник криминалистичке полиције ПУ Бијељина, рекао је да су за 11 мјесеци ове године резултати рада били више него одлични када је ријеч о проналаску наркотика.

“Не рачунајући ову посљедњу одузету дрогу, укупно је прије тога било одузето више од 55 килограма различитих супстанци”, рекао је Гајић.

Како је навео ријеч је о око 45,5 килограма марихуане, девет килограма спида, хероина више од пола килограма, 162 грама кокаина, 28 комада стабљике индијске конопље и 97 комада медицинских дрога.

Гајић је рекао да је забиљежен и пораст броја лица која се баве овим кривичним дјелима, а када се говори о заплијењеним количинама ово су рекордне количине за Полицијске управе Бијељина у односу на претходне године.

 

 

 

(nezavisne.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img