Davidov otac: Dobili smo nalaz, sahrana u subotu

Na Trgu Krajine u Banjaluci jedanaesti dan za redom okupio se veliki broj građana zahtijevajući rasvijetljavanje smrti Davida Dragičevića.

Davidov otac Davor Dragičević zahvalio se okupljenima na podršci i zamolio ih da i dalje budu mirni i dostojanstveni, bez politike i bez imenovanja.

- Reklama -

“Dobio sam nalaz obdukcije iz Beograda, na moje insistiranje i Davidove majke, i taj nalaz je trenutno kod nas. Od nadležnih institucija nemam ni jednu zvaničnu informaciju, a da li oni smiju dati ili ne smiju, to vam ne mogu reći.

O obdukcionom nalazu takođe ja i vi ne možemo suditi, to će uraditi forenzičari i sudski vještaci. Taj drugi nalaz mi je bitniji od prvog, zato sam odlučio da sahrana mog i Suzaninog sina Davida Dragićevića bude 7. aprila u 14 časova na Novom groblju u Pobrđu.“

Davidov otac je pozvao sve prisutne da ako imaju nekih nedoumica ili pitanja da mu slobodno priđu, ili se jave administratoru fejsbuk grupe “Pravda za Davida”.

“Odlučio sam se za sahranu u subotu jer sve institucije do utorka ujutro ne rade. Poručujem svima – ovih dana i mi i vi malo odmorite, naravno u 18 časova ko god bude mogao neka dođe ovde. Idu i praznici, sahrana je u subotu, tako da i vi malo odmorite, pa da vidimo šta nam je dalje činiti”, rekao je Davor Dragičević.

On je dodao da će sve što se bude dalje činilo biti u skladu sa zakonom i njegovim advokatskim timom, a odgovorio je i na neke ‘prozivke’.

“U vezi sa ‘prozivanjem’ za novce – ima račun devizni, ima u KM-u i ima PayPal račun. Sve i jedan izvod od utorka ćete dobiti na stranici ‘Pravda za Davida’. Na moje ime su sva tri računa i odgovorno vam tvrdim da ni jedan fening do sada nije dignut. Pare su namijenjene za pravnu borbu, za pravdu i istinu za Davida i za ostale slučajeve koji nisu riješeni. Ako bog da, kad riješimo, jednog dana da se osnuje neka fondacija koja će biti za pomoć ostalim ljudima”, rekao je Davidov otac.

Nakon njegovog obraćanja čitana su anonimna pisma građana sa riječima podrške Davidovim roditeljima i njihovoj borbi.

David Dragičević (21) je nestao u noći između 17. i 18. marta, a njegovo tijelo je pronađeno 24. marta na ušću Crkvene u rijeku Vrbas u Banjaluci.

 

 

 

 

 

(mondo.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime