spot_img
spot_img

Данас званично почиње градња аутопута према Бијељини

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Данас ће у присуству предсједника Србије и Турске, Александра Вучића и Реџепа Тајипа Ердогана, свечано бити означен почетак радова на аутопуту Београд – Сарајево, десет мјесеци од потписивања комерцијалног уговора за израду планова детаљне регулације, пројектовање и изградњу дионица саобраћајнице у коју ће бити уложено 250 милиона евра.

Будући ауто-пут градиће се у два правца: Бијељина–Сремска Рача (граница са БиХ)–Кузмин и Пожега–Котроман (граница са БиХ).

Вриједност потписаног уговора је 250 милиона евра и обухвата припрему планске, пројектне и техничке документације и извођење радова на дионици Сремска Рача–Кузмин – укупно 225 милиона евра, рекла је Зорана Михајловић министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије.

Припремни радови на изградњи моста на Сави у Сремској Рачи, на дионици ауто-пута Кузмин–Сремска Рача, почели су иначе крајем августа ове године. Будући ауто-пут ће имати двије возне и једну зауставну траку у оба смјера, а дозвољена брзина ће бити 130 километара на час. Дионица ауто-пута од Кузмина до Сремске Раче, дужине око 18 километара, пројектује се као дио будућег ауто-путног правца према Бијељини.

Бијељина спремно дочекује изградњу дионице аутопута. Скупштина града Бијељина једногласно је усвојила Просторни план града, стратешки документ који у наредних 20 година одређује дугорочне циљеве и мјере просторног развоја, а којим се, између осталог, дефинише и коначна траса будућег аутопута кроз Семберију.

Предвиђено је да будућа саобраћајница пролази кроз насеља Кузмин и Босут, све до постојећег граничног прелаза код Сремске Раче, гдје ће бити изграђен и мост у дужини од око 1,3 километара.

Поред моста, предвиђена је и изградња граничног прелаза.

За ову дионицу потребно је израдити преосталу техничку документацију, што је обухваћено уговором са турском компанијом.

 

 

 

(tanjug)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img