spot_img
spot_img

Дан за тугу и понос у Лопарама: Обиљежен Митровдан и годишњица формирања Треће мајевичке бригаде

spot_img
spot_img
spot_img

Служењем литургије и ломљењем славског колача у Храму Покрова Пресвете Богородице, а потом служењем парастоса погинулим борцима Војске Републике Српске испред споменика „Јунацима Мајевице“, у Лопарама је обиљежен Свети Великомученик Димитрије – Митровдан, крсна слава Борачке организација и 29. годишњица од оснивања Треће мајевичке бригада Војске Републике Српске.

Тешка су времена и тешко ми је без мог сина – рекла је Госпава Симикић, мајка погинулог борца Гојка Симикића.

Она је у својој изјави новинарима навела да цијени што борачка организација и локлна заједница поштују сјећање на погинуле борце и помажу борачке категорије.

Предсједник општинске борачке организације Лопаре, Ристо Радић, рекао је да је данашњи дан и за тугу и за понос, а крсна слава борачке организације и дан Треће мајевичке бригаде су за борце од изузетног значаја.

Он је навео да је Трећа мајевичка бригада дала огроман допринос стварању Републике Српске и опстанку српског народа на овим просторима, а слава је прилика да се присјетимо погинулих мајевичких јунака из одбрамбено-отаџбинског рата.

– Ово је прилика да се подсјетимо и онога што локална заједница чини за борачку популацију – рекао је начелник општине Лопаре Радо Савић.

Он је саопштио да општина Лопаре, иако има скроман буџет, показује осјетљивост према борачким категоријама у смислу да се њихове потребе бар ублаже, ако не могу да се ријеше, а запошљавање дјеце погинулих бораца је приоритет, што би требале узети за примјер и друге локалне заједнице.

Савић је истакао и велику наклоност дијаспоре према борачким категоријама и навео примјер Мирослава Којадиновића, привредника и хуманисте, који је за опремање спомен собе у Лопарама донирао 3.500 КМ.

 

 

 

(srpskainfo.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img