Da li je kradljivac policajka? Istraga slučaja “Arizona”

Nakon što su društvene mreže i brojni portali obavili vijest da je na tržnici “Arizona” na području Distrikta Brčko BiH nadzorna kamera u jednom butiku snimila djevojku u krađi skupocene jakne.

Prema nezvaničnim informacijama, krađu je počinila A. H., policajka MUP Tuzlanskog kantona (TK).

- Reklama -

Krađa jakne dogodila se 2. decembra između 9 i 10 časova u jednom butiku na tržnici “Arizona”, potvrdio je portparol brčanske policije Halid Emkić.

– Tačno je da je policija Distrikta Brčko toga dana u 10 sati zaprimila prijavu da se u jednom butiku na tržnici “Arizona” desila krađa skupocjene kožne jakne, koju su zabilježile nadzorne kamere. Krađu je izvršila ženska osoba. Vlasnici i radnici butika su krađu uočili na snimku, sustigli je i ona je jaknu istog momenta vratila – rekao je Emkić za avaz.ba.

S obzirom na to da se radi o krivičnom djelu krađa o ovom slučaju je obavješten tužilac, koji je naložio da se događaj rasvjetli.

U MUP TK za sada čekaju nalog tužioca iz Brčkog.

– Iz policije Distrikta Brčko BiH i Tužilaštva Distrikta do sada nismo dobili nikakav nalog u vezi s ovim slučajem. Kada dobijemo nalog od Tužilaštva, mi ćemo poduzeti potrebne mjere i radnje. Ukoliko se doista dokaže da je ovo krivično djelo počinila naša policajka, zna se šta je raditi, podizanje krivične prijave i prijava Unutrašnjoj kontroli MUP TK – kaže Izudin Šarić, portparol MUP TK.

 

 

 

 

(blic.rs)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime