spot_img
spot_img

Црнадак и дипломатски кор у посјети Брчко дистрикту

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Градоначелник Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић са замјеником градоначелника Антом Домићем и предсједником Скупштине Брчко дистрикта БиХ Еседом Кадрићем примио је данас у званичну посјету министра иностраних послова БиХ Игора Црнатка, који организује у Брчком годишњи сусрет са тридесетак амбасадора и чланова дипломатског кора у БиХ. Разговарано је о актуелној политичкој ситуацији и економском стању на подручју Дистрикта.

Градоначелник Милић је рекао да је ово још једна прилика која се указала да се представницима страних земаља покажу све погодности које Дистрикт има и које га чине перспективним за привредна улагања и инвестиције.

„На састанку смо заједно могли да закључимо да Брчко дистрикт БиХ и даље представља потенцијал када су у питању могућности страних улагања и да је ово и даље политички и економски стабилна заједница. У наредном периоду и уз помоћ свих нивоа власти потребно је да се искористе шансе и предности које Дистрикт има како бисмо зауставили, прије свега, тренд одласка младих са ових простора и БиХ. Задатак свих нас је да одавде пошаљемо једну охрабрујућу поруку за људе како би остајали на овим просторима и своју перспективу тражили у БиХ“, рекао је Милић.

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак истакао је да је јако битно да они који након избора буду заузели важне позиције раде на томе да зауставе одлазак људи из БиХ додајући да Дистрикт има перспективе за развој.

„Ми смо данас доста времена разговарали о проблему одласка људи из БиХ. По мом мишљењу, главни задатак свих оних који након избора буду на важним функцијама јесте да заједно раде како би се зауставио одлазак људи из БиХ. Брчко дистрикт БиХ је једно мјесто на ком има много перспективе за развој и ово је средина која функционише, испуњава своје обавезе, управља овом територијом и води институције на одговарајући начин, али исто тако добро би им дошла и једна врста међународне подршке за крупне и велике пројекте у наредном периоду“, нагласио је Црнадак.

Градоначелник Синиша Милић организовао је касније у Градској вијећници коктел добродошлице и дружење са члановима дипломатског кора у БиХ, који ће током дана посјетити неколико привредних субјеката на подручју Брчко дистрикта БиХ.

 

 

 

 

 

(nula49.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img