Ćorić: Vlada kontinuirano radi na unapređenju privrednog ambijenta u Srpskoj

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić istakao je danas da Bijeljina obiluje kapacitetima u svim oblastima, što Vlada Srpske prepoznaje i podržava kontinuiranim aktivnostima kojima je cilj unapređenjeprivrednog ambijenta, kako u ovom gradu, tako i u cijeloj Republici.

Ćorić, koji je danas sa predsjednikom Republike Srpske Željkom Cvijanović posjetio Vazduhoplovni zavod “Orao”u Bijeljini, istakao je da je riječ o visokoorganizovanomsistemu sa najsavremenijom opremom i snažnim kadrovskim potencijalom za proizvodnju i remont turbomlaznih motora svih vrsta.

- Reklama -

On je podsjetio da je „Orlu“, koji je jedan od nosilacanamjenske industrije Republike Srpske, strateški partner i Srbija, čiji su predstavnici danas u Bijeljini bili na otvaranju jubilarnog 20. Sajma poljoprivrede „Interagro“, koji je okupio rekordna 243 izlagača iz 10 zemalja.

Budući da je zemlja partner ovogodišnjeg Sajma Sjeverna Makedonija, koja je, kao i Srbija, član „OtvorenogBalkana“, Ćorić je istakao da je i predsjednik Srpskenaglasila podršku toj inicijativi, čija je suština ekonomsko povezivanje.

„Uz mnogobrojne aktivnosti koje Vlada Srpske realizuje, tu je izgradnja i auto-puta, koji je velika prilika za lakše povezivanje i saradnju u regionu“, naglasio je Ćorić.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime