spot_img
spot_img

Ћорић: СНСД показао како треба управљати Српском

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Кандидат СНСД-а за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ Недељко Ћорић указао је вечерас мјештанима бијељинског села Загони да су пред Републиком Српском тешка времена и да на предстојећим изборима морају бити мудри и направити прави избор за инокосне функције – бирајући Милорада Додика и Жељку Цвијановић.

Он је истакао да је у Загонима урађено много битних ствари, а најбитније је да је између политике и народа изграђено међусобно повјерење, те мјештанима поручио да не смију насјести на подвале које се спремају народу у Републици Српској.

„Замислите каква је подвала када се Мирко Шаровић нуди као будућност Републике Српске? Замислите каква је подвала када за предсједника Републике кандидују жену, која није водила ни мјесну заједницу“, нагласио је Ћорић у обраћању на страначкој трибини, на којој су представљени кандидати СНСД-а за Народну скупштину и Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ.

Он се осврнуо и на кандидате СНСД-а за српског члана Предсједништва БиХ и предсједника Републике Српске, Жељку Цвијановић и Милорада Додика, за које је истакао да су прави људи за инокосне функције у овим тешким временима.

„Тешка су времена и на глобалном плану. Мијењају се и глобални процеси, те ће се у наредних пет година бити дефинисан нови свјетски поредак. Ми тренутно добро стојимо, имамо неутралну позицију, окренути смо и према ЕУ, мало више срцем према Србији и Русији“, навео је Ћорић.

Ћорић је истакао да ће Република Српска таквим односом према глобалним политичким процесима бити сигурна, стабилна и просперитетна, управо онаква каква је потребна свом народу.

Он је подсјетио и на данашњу изјаву лидера СДА Бакира Изетбеговића да је „заслужан што је Република Српска укинута у Брчко дистрикту.

„Нема Бакира Изетбеговића нити силе која ће у Дистрикту раздвојити Републику Српску. Наша Република је од Новог Града, преко Бијељине до Требиња, и не може је раздвојити никаква сила на овим просторима јер то њен народ неће дозволити. Српски народ се борио за такву Репблику, одбранио је у рату, изградио је и гради је у складу са Дејтонским мировним споразумом“, рекао је Ћорић.

Ћорић је напоменуо да Дејтонски оквир и уставна позиција гарантују Српској мир и просперитет.

„Ми нећемо ништа мимо тога, то је оно што нам треба. У оквиру тога наша права су загарантована, интереси оствариви. Ми знамо како управљати Републиком Српском, што смо показали у претходним годинама“, рекао је Ћорић.

Он је подсјетио да ни 2014, ни 2018. године није дозвољена подвала на Општим изборима.„Ви, народе мој, нећете дозволити подвалу ни ове године. Ви ћете одлучити ко ће водити Републику Српску – Милорад Додик као предсједник Српске, а Жељка Цвијановић као српски члан Предсједништва БиХ“, поручио је Ћорић и захвалио бирачима у Загонима за досадашњу подршку СНСД-у.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img