spot_img
spot_img

Ћорић: Пањик – Гардисти истински хероји одбране Мајевице

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Пањик, у општини Лопаре, још је једно од мјеста која свједоче о томе да српски народ није био агресор на овим просторима, него је бранио своја огњишта и поднио огромне жртве за слободу, а да су припадници Гарде Пантери истински хероји који су положили животе за одбрану Прибоја, Мајевице и Републике Српске, поручио је данас министар саобраћаја и веза Недељко Ћорић.

Ћорић, који је присуствовао парастосу Бранку Пантелићу, команданту “Гарде Пантери”, капетану Стевану Лазићу и 14 припадника ове елитне јединице који су погинули у септембарској офанзиви муслиманских снага на Прибој и српска села 1992. године, истакао је огроман значај Гарде Пантери и других ратних јединица у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату за одбрану огњишта Срба који живе на простору Мајевице.

“На данашњи дан прије 30 година Бранко Пантелић Пантер, капетан Стеван Лазић са 14 својих сабораца, крвљу су се уписали на списак хероја који су положили своје животе за одбрану Прибоја, одбрану Мајевице и Републике Српске”, поручио је Ћорић.

Ћорић је изразио захвалност херојима који су своје животе дали за слободу коју српски народ данас ужива у Републици Српској.

“Гардисти Пантера и српски борци су се на данашњи дан, не марећи за своју безбједност, супротставили бројнијим муслиманским јединицама и побиједили. Зато данас овдје не стоји застава са љиљанима, већ се вијори српска тробојка. Ова застава и Република Српска су наш завјет. Завјет који су нам оставили наша браћа и очеви, наши саборци да чувамо и штитимо. Да не изгубимо у миру оно за шта су наши најбољи жртвовали своје животе и младост. Да сјећања на њих никад не изблиједе, слава им и хвала!”, поручио је Ћорић.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img