spot_img

Ćorić: Na izborima birati Republiku Srpsku, a ne unitarnu BiH

Published:

- Advertisement -

Кандидат СНСД-а за Представнички дом Парламентарне скупштине Недељко Ћорић поручио је синоћ у Балатуну да су избори који слиједе избори у којима ће се бирати између Републике Српске и унитарне БиХ.

Ћорић је истакао да на предстојећим изборима не треба дозволити подвалу коју нуди ЕУ, која жели да народу у Српској прода Мирка Шаровића као будућност за бољи живот, што је контрадикторно ономе по чему се памти вријеме када је он био на власти, а када је безбједност грађана и њихове имовине била упитна.

„Кажу данас да су из Вашингтона послали 10 милиона долара да помогну кампању кандидата за предсједника Републике Јелене Тривић. Могу послати 100 милиона, она не може побиједити Милорада Додика! Додик није политичар – он је државник!“, нагласио је Ћорић.

Он је бирачима указао да за Додика требају да гласају због стабилности, мира и будућности наше дјеце, будући да је он највећи регионални политичар, који зна шта и како, те у ком тренутку који потез повући.

„Он ниједан погрешан потез није повукао. То говори данашња ситуација унутар Републике Српске и БиХ – ниједна надлежност није пренијете у претходне четири године. За Републику Српску су људи дали животе и дијелове тијела да постоји у овом оквиру, изгубили имовину и јако је битно шта ће се дешавати у наредном периоду. Зато је битно да не дозволимо себи да нам се догоди иста ситуација као Србима у Крајини. Немојте да поново ови људи који су дошли у Балатун, и ту се настанили, покупе оно мало што су скућили и опет однесу на неку другу земљу“, поручио је Ћорић.

Ћорић је упозорио да, ако се дозволи да Републиком Српском управљају људи који немају политички ауторитет, интегритет и искуство, свашта може да се деси.

„Јако је битно да уз Милорада Додика иде Жељка Цвијановић. Не смијемо дозволити да имамо дисконтинуитет у власти – битно је да имамо предсједника Републике и српског члана Предсједништва БиХ који се поштују, договарају, уважавају. Те двије позиције морају бити спојене у једну, да бисмо имали стабилност у Српској. Свака нестабилност у нашој Републици значи мање Републике Српске и нас на овим просторима“, рекао је Ћорић.

Осврћући се на ситуацију на локалном нивоу, Ћорић је на страначкој трибини рекао да је Семберија на прагу највеће инвестиције у овом крају.

„Семберија никада није имала инвестицију од 100 милиона КМ, а сада ће имати од 300, а ријеч је о изградњи ауто-пута“, напоменуо је Ћорић, указујући да једна таква инвестиција подиже стандарде краја у којем се реализује, а од које ће, на индиректан начин, сваки човјек у овом крају имати корист.

Ћорић је рекао да схвата да мјештане Балатуна не интересује висока политика, већ како ће у свом селу радити боље, да ли ће бити бољи услови за дјецу у школи, да ли ће фудбалски клуб имати средства да се бори у својој лиги…

„Али, у овим изборима и у ово вријеме не говоримо о томе, то су ствари које се подразумијевају и често су надлежност локалне заједнице. Међутим, ми се бавимо и тиме јер то не ради градоначелник Бијељине. Нама њега није наметнуо високи представник, већ народ Семберије, а то што он не ради добро свој посао, то ми треба да судимо управо на изборима. Он је свашта обећао, али ништа није урадио – ради пројекте који су започети прије двије године, помало се фотографише, то је његова кампања и политичка промоција, правећи се да је он једини поштен, а ми сви лопови. То није политика“, рекао је Ћорић.

Он је напоменуо да је политика нешто сасвим друго и треба да обезбиједи мир, стабилност и сигурност народу на овим просторима.

„То је политика којом се бави СНСД. Ми смо у претходне четири године много тога урадили, изборили се, у најтежим временима, и са пандемијом. То је одговорна власт“, рекао је Ћорић.

Он је указао да су данас у Републици Српској подстицаји редовни, захваљујући одговорном раду снажне Владе Српске.
„Данас смо финансијски стабилни и финансијски можемо да издржимо те захтјеве. Можемо да исплатимо и пензионерима и младима финансијску подршку. Република Српска то данас може јер је предано и одговорно радила и мислила о свом народу“, рекао је Ћорић.

Ћорић је истакао да СНСД нема кампању у смислу да прича лоше о другима.

„Наша кампања је сваки дан – однос са народом, предан рад и све оно што захтијева наша функција“, рекао је Ћорић и позвао мјештане Балатуна да 2. октобра изађу на изборе и подже листу СНСД-а, као најбољи избор за Републику Српску.

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img