spot_img
spot_img

Ћорић: Изградња ауто-пута Вукосавље – Брчко изазован пројекат

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Ћорић изјавио је данас да је почетак изградње ауто-пута Вукосавље-Брчко важан дан за Републику Српску, јер је у питању изазован пројекат.

“Ово је заиста био тежак и изазован пројекат за све нас који смо радили, а данас смо ту да обиљежимо почетак радова”, рекао је Ћорић новинарима у Гаревцу код Модриче, гдје је озваничен почетак радова.

Он је истакао да је уговорена изградња 31 километра ауто-пута, као и дио који се односи на петљу, а вриједност 654 милиона КМ.

Ћорић је сигуран да ће у уговореним роковима успјети завршити радове с обзиром на то да је Кинеска државна корпорација за грађевинско инжењерство, која изводи радове веома озбиљна компанија која испуњава свој задатак, обавезе и поштује задате рокове.

Он је, каже, посебно радостан јер су успјели да заврше тежак задатак који је био стављен пред њих.

Званичници Републике Српске и кинески партнери данас су свечано положили камен темељац на изградњи ауто-пута Вукосавље-Брчко, који ће укупно бити дуг 33 километра.

Ова дионица дио је будућег ауто-пута Бањалука-Бијељина-граница са Србијом, који је као приоритетни правац дефинисан Просторним планом Републике Српске и стратешким плановима предузећа “Аутопутеви Републике Српске”.

Уговор о пројектовању, изградњи и финансирању потписан је 24. августа са Кинеском државном корпорацијом за грађевинско инжењерство, као најповољнијим понуђачем у поступку јавне набавке коју је спровело предузеће “Аутопутеви Републике Српске”.

 

 

 

(srna)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img