Ћорић: Брчко ће увијек спајати, а не раздвајати Републику Српску - nula49.com
spot_img
spot_img

Ћорић: Брчко ће увијек спајати, а не раздвајати Републику Српску

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Брчко ће увијек спајати, а не раздвајати Републику Српску, поручио је данас министар саобраћаја и веза Српске Недељко Ћорић, поводом изјаве лидера СДА Бакира Изетбеговића да је лично гласао за амандман који је “издвојио Брчко и прекинуо континуитет ентитета РС”.

Ћорић је поручио да је Брчко тачка у којој се запад и исток Републике Српске састају и додирују, те град у којем живи велики број Срба прогнаних од Изетбеговићевог оца Алије и такозване Армије БиХ.

– Брчко је коридор у који су животе уградили најбољи синови Републике Српске и зато свима који мисле да могу раздвојити Српску поручујемо да то неће проћи – истакао је Ћорић.

Ћорић нагласио је да је најбољи начин договор и компромис који ће уважавати интересе сва три конститутивна народа и од чега ће корист имати сви у Републици Српској, Федерацији БиХ и Брчко дистрикту.

– У прилог томе говори и чињеница да је Брчко чвориште новог ауто-пута, који ће спајати Бањалуку са Бијељином и Београдом, али и Тузлом и Сарајевом – напоменуо је Ћорић.

Он је подсјетио да је на састанку одржаном прошле седмице дефинисана и траса којом ће нови ауто-пут, али и гасовод, пролазити кроз Брчко, саопштено је из Министарства саобраћаја и веза Српске.

– Уз већ завршене, започете и планиране дионице, комплетирали смо основе за овај историјски пројекат који ће учврстити везу између истока и запада Републике Српске, али и везу Српске са Републиком Србијом – што и јесте најважнији циљ – закључио је Ћорић.

 

 

 

(srna)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img