spot_img
spot_img

ЦИК донио одлуку, поново се броје гласови за предсједника Републике Српске

spot_img
spot_img

Централна изборна комисија БиХ донијела је одлуку о поновном бројању гласова за ниво предсједника и потпредсједника Републике Српске.

Поновно бројање гласова биће обављено у Главном центру за бројање у Сарајеву, а ову одлуку ЦИК-а, није подржао Владо Рогић, члан Централне изборне комисије БиХ који је рекао да ЦИК за ту одлуку нема законско упориште, те да то евентуално може урадити тек након што утврди резултате избора.

Суад Арнаутовић, предсједник Централне изборне комисије БиХ, рекао је на самој сједници да су чланови ЦИК одржали колегијум и размотрили већи број примједби и приговора на ток изборног процеса за ниво предсједника и потпредсједника Републике Српске.

“Имали смо на увид одређене материјалне доказе као што су видео и документи који недвојбено показују да је процес контаминиран да не онемогућава правовремено утврђивање резултата избора у складу са законом”, рекао је Арнаутовић.

Подсјетимо, опозиционе странке у Српској сумњају у регуларност изборног процеса, јер вјерују у успјех њихове кандидаткиње Јелене Тривић (ПДП), док до сада избројани гласови, како је објавио ЦИК, показују да је у трци за предсједника побиједио Милорад Додик (СНСД).

 

 

 

(nezavisne.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img