spot_img
spot_img

ЦИК данас доноси одлуке у вези с резултатима за предсједника РС

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Централна изборна комисија (ЦИК) БиХ данас би требала да донесе одговарајуће одлуке у вези с резултатима поновног бројања за предсједника и потпредсједнике Републике Српске, најавио је предсједник ове бх. институције Суад Арнаутовић.

Он је рекао да ће ова институтиција на данашњој сједници у 14 часова анализирати извјештај Главног центра за бројање Централне изборне комисије у вези с резултатима поновног бројања за предсједника и потпредсједнике Републике Српске.

“Донијети ћемо одговарајуће одлуке у вези с резултатима поновног бројања за предсједника и потпредсједнике Републике Српске”, рекао је Арнаутовић.

Подсјећамо, синоћ је, како су објавили неки медији, завршено контролно бројање гласова за предсједника Републике Српске у Главном центру за бројање ЦИК-а у сарајевској “Зетри”.

Ако ЦИК данас објави прелиминарне резултате за предсједника Републике Српске, теку рокови од три дана за жалбе и приговоре, а ЦИК је обавезна да 30 дана од избора, 2. новембра објави коначне резулате за све нивое власти у БиХ, укључујући и предсједника и потпредсједнике Републике Српске.

 

 

 

(nezavisne.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img