spot_img
spot_img

Цариник из Брчког осумњичен за узимање мита

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Против цариника Огњена Гајића (43) из Брчког и Адема Мујкановића (39) из Шамца, Тужилаштво БиХ подгло је оптужницу која их терети да су узели новац, како би без царинске процедуре пропустили теретно возило са бијелом техником и кућанским апаратима намијењених продаји у БиХ.

Како је саопштено из Тужилаштва, они се терете да су починили кривично дјело примања дара или других облика користи.

“Тужитељ Посебног одјела за организирани криминал, господарски криминал и корупцију, подигао је оптужницу против дјелатника УИО БиХ, Огњена Гајића званог Оги, упосленог на позицији цариника у Царинском реферату Орашје и Мујкановића Адема, званог Кикили, упосленог на позицији шефа смјене у Царинском реферату Орашје”, наведено је у саоштењу.

Како су прецизирали, оптужени се терете да су, тражили а потом и узели и новац, како би пропустили теретно моторно возило, са производима бијеле технике и кућанских апарата намијењених даљој продаји у БиХ, без провођења царинске процедуре коју су били дужни извршити у складу са законом.

Према наводима оптужнице, на тај начин су на царинско подручје БиХ, без провођења царинског надзора и наплате прописаних царинских даџбина, допустили увоз робе, те начинили штету буџету БиХ и свим грађанима, а за себе остварили незакониту имовинску корист.

“Оптужени се терете да су, као службене особе у институцијама БиХ захтјевали и примили дар у виду новца за себе да у оквиру своје функције пропусте извршити што би морали извршити, те на тај начин починили казнено дјело-Примање дара и других облика користи из чланка 217. ставак 1. Казненог закона БиХ”, наводи се у саопштењу,

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.

 

 

 

 

(nezavisne.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img