spot_img
spot_img

Бројне осуде изјаве Хаџифејзовића: “Шта да се уради са Додиком? Да се смијени, смири, убије”?

spot_img
spot_img

Бројне осуде пљуште поводом изјаве Сенада Хаџифејзовића, власника Фејс телевизије који је, током разговора са гостом у емисији о томе шта да се ради са Додиком, упитао да ли је рјешење да је “смијени, смири, убије?”.

Наиме, Хаџифејзовић је у “Централном дневнику” на Фејс телевизији заједно са гостом, аналитичарем Душаном Јањићем, разговарао о начинима шта радити са Додиком.

“Када говориш да је Додик лутајући дрон, бајрактар и да је опасан као такав, да може да изазове сукобе, не мислиш да би Вучић требао да реагује? Шта ја знам, да га смири, смијени, али да реагује и да реагује неко са Запада. Евопа никаква, њемачку улогу си објаснио, али Америка? Да ли би требало да га се шта, како? Смијени, смири, убије?”, упитао је Хаџифејзовић госта током разговора.

Поводом тога је Ненад Стевандић, предсједник Уједињене Српске рекао да мржња која стално долази из Федерације БиХ, позиви на убиство, таргетирање и уништавање породица никада нису престали.

Стевандић је нагласио да су ти позиви исти и за вријеме Радована Караџића, Биљане Плавшић, Додика и Жељке Цвијановић и при томе се онај који је добио највећу подршку користи као алиби да би се затро читав народ, да би се онеспособило постојање, односно сам статус и будућност Републике Српске.

Он је додао да то не треба да изненади, поготово не треба да изненади да људи попут Душана Јањића који се јавно слика и грли са Рамушем Харадинајем, долази да подржи такве идеје.

“Знамо ми за јадац, али послије овог великог олакшања јер опозиција више неће моћи да прави спектакл око избора наступају они којима је највише жао што се то тако десило и што овдје неће бити револуције и немира и што ћемо ући у мирну фазу и они не могу да издрже и морају да говоре такве ствари које се не граниче само са здравим разумом, него и са стварима које су дубоко криминализоване и за које би се морало одговарати”, нагласио је Стевандић.

Он је додао да се само овдје не одговара за позиве за убиство, смакнуће, ликвидацију или политичку елиминацију.

Срђан Мазалица, члан Главног одбора СНСД-а сматра да не треба површно схватити скандалозну изјаву новинара Сенада Хаџифејзовића, која, како је рекао, открива намјере и жеље људи из политичког Сарајева да се Милорад Додик уклони са политичке сцене и да се то покуша урадити свим дозвољеним средствима, па и физички.

“Хаџифејзовић је новинар и њему је добро познато шта значи несмотрена изјава, јер он такве изјаве од политичара лови и тражи их, њему је добро познато шта таква реченица може изазвати у јавности”, рекао је Мазалица Срни.

Мазалица је додао да је Хаџифејзовић само открио шта су стварне жеље њега и сличних њему када се као једна од опција рјешавања наводног питања и “проблема” који се зове Милорад Додик наводи физичка ликвидација.

“То имамо прилику чути и видјети кроз коментаре на интернет порталима, који такве коментаре не санкционишу, не бришу и на тај начин се такво размишљање уводи у јавну свијест”, додао је Мазалица.

Мазалица сматра да се Хаџифејзовић треба извинити Додику и свима у Републици Српској.

“Мислим да оваква изјава открива много дубље проблеме и да је не би требало схватити површно”, закључио је Мазалица.

Радован Ковачевић, портпарол СНСД-а истакао је да тужилаштва морају хитно реаговати на срамне и скандалозне позиве на убиство Милорада Додика који се догодио синоћ у програму уживо једне сарајевске телевизије.

“Очигледно је да су у Сарајеву дубоко исфрустрирани чињеницом да Милорад Додик упорно побјеђује на изборима и то тако убједљиво да чак ни сарајевски бројачи ту не могу ништа да промијене”, рекао је Ковачевић за Срну.

Он напомиње да је “тај исти водитељ”, чињеницу да је Додик побиједио, само ноћ прије коментарисао ријечима да би било боље да избори нису ни одржани, а да је сада отишао и корак даље и уживо у програму позвао на убиство Додика.

Према његовим ријечима, јасно је да Додик смета многима из разлога што води аутентичну политику Републике Српске, не пристаје на било какве притиске и упорно инсистира на томе да води искључиво политику у интересу грађана Српске.

“Јако је битно да овакви срамни позиви на убиство уживо у програму не остану без одговора правосудних институција, уколико те институције желе да покажу да су сачувале барем минимум достојанства и да заслужују барем минимум повјерења јавности у БиХ”, закључио је Ковачевић.

Спорну изјаву Сенада Хаџифејзовића можете послушати у видеу испод на 19 минута и 40 секунди.

 

 

(nezavisne.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img